perjantai 12. huhtikuuta 2013

Picchu macho


Tultiin eilen illalla myöhään Tampere-talosta Semmareiden konsertista - levy kainalossa tietenkin! Mukavaa oli ja uudella levyllä on monta ihan kivaa kappaletta. Pidin erityisesti Inkasta, jossa on hienosti tavoitettu Andien intiaanien musiikkityyli. Lisäksi levyltä löytyi myös Ne tulee ja hakee sut pois, aivan oivallinen sanoitus yön pimeinä tunteina valvomisesta pikkumiehen vuoteen ääressä, kun ei vain pienellä uni tule. Kiva, että se on nyt levytetty. Konsertissa sitä on kuultu aiemminkin.

Paikan päällä oli Tampere-talo yläparvea lukuunottamatta täysi. Pidin erityisesti konsertin lopun "etnisestä" osuudesta, jossa tuo Inkakin esitettiin ja muutamia muita kappaleita pitkin maailmaa, esim. Kiinan, Skotlannin ja Neukkulan muistoja viriteltiin.

Lintubongarin twist sopi niin hyvin kevätteemaan ja ajankohtainen Meidän ope oli saanut uuden koreografian viime viikon Alppilan koulukohun seurauksena. Täytyy sanoa, että se oli ajankohtaisin kappale tässä konsertissa. Semmarit eivät aikaile kääriä hihat ylös ja ryhtyä hommiin!

Konsertissa esitettiin myös huippubiisi Oboe ja maito, joka on Wunderbaum-levyltä. Tämä kappale on mielestäni ehkä kaikkein mielenkiintoisin Semmariviritys, oikeastaan aika nerokas! Joutsenlammen oboe-stemma on niin tyylikkäästi ympätty lapsuusmuistoihin, sanaleikkeihin - ja kaakaoon.

Kannatti taas - ties monennenko kerran - olla mukana nautiskelemassa erilaisesta mieskuoromusasta!

Ei kommentteja: