lauantai 6. huhtikuuta 2013

Mieskuoromusiikkia

Tänä viikonloppuna vietetään Helsingin Musiikkitalossa Suomen Mieskuoroliiton talvipäiviä. Sen kunniaksi Radio Yle 1 on välittänyt sieltä kaksikin konserttia: iltapäivällä Rakkain mieskuorolaulu -konsertin ja illalla Ylioppilaskunnan Laulajien 130-vuotisjuhlakonsertin. Niiden kuuntelemisessa onkin mennyt monta tuntia.

Iltapäivällä lähdin mökille ja kuuntelin autossa rakkaimpia mieskuorolauluja. Perille päästyäni jatkoin kuuntelua verannalla auringonpaisteessa. Luin samalla lehtiä ja nautin ihanasta ilmasta, tosin oli hivenen viileämpää kuin eilen. Käpytikka naputteli läheisessä puussa lisärytmiä hienolle konsertille!

Iltapäiväkonsertissa Jyväskylän Mieskuoro Sirkkoja ja Tampereen Mieskuoro Laulajia johti entinen kurssikaverini Juha Holma. Juha on tällä hetkellä myös Mieskuoroliiton taiteellinen johtaja. Erityisen hauska kappale konsertissa oli Juhan saunomisaiheinen Löylyloitsu. Monta muuta, todella perinteistä laulua konsertissa kuultiin.

Rakkaimmaksi mieskuorolauluksi talven äänestyksessä valittiin, yllätys, yllätys, Jean Sibeliuksen Finlandia-hymni. Olinkin siitä aivan varma jo ennen julkistamista. Suomi-aiheiset laulut olivat muutenkin kärjessä.

Illalla kuuntelin vielä Ylioppilaskunnan Laulajien konserttia, tosin en niin intensiivisesti kuin iltapäivällä.  Puuhailin samalla monenlaista muuta hommaa. Konsertin, kuten myös iltapäiväisen, olisi voinut myös katsella netistä, mutta meillä jostain syystä yhteys pätki niin pahasti, että luovutin.

Tähän mieskuoroteemaan sopii hyvin, että tulevana torstaina lähdemme Tampere-taloon kuuntelemaan Seminaarinmäen mieslaulajia. Jo toistakymmentä vuotta olemme kerran vuodessa käyneet Semmareiden konsertissa, yleensä näin keväällä. Luultavasti hauskaa ja hyvin tehtyä musiikkia silloinkin tiedossa!

Ei kommentteja: