maanantai 8. huhtikuuta 2013

Konsertissa

Mukavaa, kun työ sisältää tunnin konsertin!

Olimme tänään ekaluokkalaisten kanssa musiikkiopistomme konsertissa. Kuulimme kahden erilaisen jousiorkesterin sekä puupuhallinorkesterin soittoa. Kappaleiden välissä esiteltiin soittimia ja kerrottiin konserttikäyttäytymisestä - niin yleisön kuin esiintyjienkin. Kaiken kaikkiaan hieno tilaisuus, jossa kuultiin etupäässä elokuvamusiikkia ja vähän muutakin.

Meitä yleisöä oli paikalla lähes 800 alakouluikäistä. Esiintyjät olivat saman ikäisiä muutamilla vanhemmilla oppilailla vanvistettuina. Yleisö jaksoi kuunnella melko hienosti, joten ajoittain opettajatkin saivat keskittyä nauttimaan musiikista. Tosin toisella silmällä on aina tarkkailtava, mitä lähiympäristössä tapahtuu ja puututtava tarvittaessa tilanteeseen, ennen kuin alkaa mennä överiksi. Sitähän se opettajan työ osaltaan on!

Mukavaa, kun meille tarjotaan mahdollisuus elävän musiikin konserttiin. Toinen kerta jo tämän lukuvuoden aikana. Kaunis kiitos Merikanto-opistolle tämänpäiväisestä!

Taide on muutenkin ollut esillä kiitettävästi, sillä perjantaina koulussamme vierailivat ammattitaiteilijat ja opettivat koko päivän lapsille maalausta sekä kuvanveistoa. Teimme omakuvat maalaamalla ja sahanpuru/liimamassasta rautalangan ja puunpalan avulla erilaisia hahmoja. Hauskaa oli  ja paljon uutta opimme!

2 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

eilläpä on ollut todella mukavaa - musiikkia ja muuta taiteilua.
Musiikki on sydäntä lähellä ja tuollainen kun kakis lastenlasta on musiikkiluokilla, samassa koulussa, missä isänsäkin oli aikoinaan musiikkiluokalla ja hänestä tuli muusikko, tytär meillä on kanttori...

Jaana kirjoitti...

Kiva, kun lapset saavat opiskella musiikkiluokalla. Meillä pikkukaupungissa sitä mahdollisuutta ei enää ole. Säästösyistä ilmeisesti lopetettiin jo vuosikymmeniä sitten.

Minusta piti myös tulla kanttori, mutta tulikin luokanopettaja. Silti tein aikoinaan 17 vuotta kanttorin sijaisuuksia pahimmillaan jopa melkein toisena työnä oman työn lisänä. Nyt viimeiset 10 vuotta olen soitellut vain ystävien ja sukulaisten juhlissa enkä tee seurakunnille enää vakituisesti sijaisuuksia. Se 17 vuotta nuoruuden huumassa ja energioissa riitti...