sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Mökkikevät käyntiin


 Viime viikon päivät ja eilinen kevätsade sulattivat lunta urakalla, mutta vielä sitä vain riittää. Kävin mökillä tänään ja lunta oli vielä molempien mökkien katoillakin. Jäälle oli tullut runsaasti vettä. Auratut ja lapioidut kohdat olivat sulana, muuten lumi peitti vielä tasaiset kohdat. Rinteessä oli jo sulia pälviä paljon.


Päräytin ylämökin ilmalämpöpumpun käyntiin, joka on minulle aina ensimmäinen merkki mökkikevään käynnistymisestä.  Aina sitä hieman jännityksellä seuraa, lähteekö käyntiin talven jäljiltä, mutta lämpöä lähti kehittelemään heti. Huomenna täytyy ajella töiden jälkeen vielä katsomassa, toimiiko se ok. Olen hieman neuroottinen näiden sähkölaitteiden kanssa!


Kävelin aivan rannassa jäällä ja kuvasin kaiken maailman jäämuodostelmia kivien kyljissä. Vesi on todella matalalla ja jää laskee ihan alamäkeä rannasta. Mihin vedet ovat hävinneet, kun koko viime kesän ja syksyn satoi niin runsaasti?



Haaveilen jo ensi viikonloppuna aloittelevani siivouksia mökillä. Sisarentyttö Emma 11 v. on lupautunut auttelemaan mattojen ravistelussa ja kymmenien kivikissojen uloskantamisessa ;=) Ehkä se on vähän humoristista raahata syksyllä kissat sisälle ja keväällä mokomat kivenmurikat taas ulos. Mutta tehdään sitä mökillä hullumpiakin hommia!



2 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Tuo valkovuokkokuva on vielä toiveunta, eikös vain! JOnakin vuonna tähän aikaan niitä on alkanut tullakin esiin, mutta ei vielä näy edes sinivuokkoja.

Jaana kirjoitti...

Kyllä vain! Meillä lumi vielä peittää valkovuokkopaikat.

Katselin viikonloppuna myös peltomaisemia. Ihan hiljaista on. Edes töyhtöhyyppiä ei näkynyt. Viime viikolla sentään kaksi joutsenta lensi koulun yli.