sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Kevään ihmeitä


Tämä päivä on mennyt kevään merkkejä seuratessa. Sitruunaperhosia oli vaikka kuinka paljon liikkeellä. Tässä yksi tiellä jalanjäljissä. Ainut yksilö, joka malttoi olla paikoillaan sen aikaa, että sain napattua kuvan!


Joutsenet lentelivät ja toitottelivat torviaan. Tässä yksi meidän parvekkeelta kaukaa otettu. Juuri ja juuri näkee, että jotain valkoista siellä lentelee. Kamerassa ei tietenkään ollut pitkää putkea kiinni!

Mökin tien varrella tapasin kaksi valkohäntäkaurista ja ylitse lenteli kymmenisen kurkea puiden takana. Ääniä kuului useampaankin otteeseen, kun mökillä olin. Tuulihaukkakin saalisteli pellolla. Peipon näin tänään, mutta töyhtöhyyppiä ei vielä meillä ole. Ja sitten se tärkein: Kuulin teeren kukerrusta! Se ääni on niin kevättä.

Hauska päivä ja luonto herää eloon aivan silmissä. En meinaa pysyä nahoissani!

4 kommenttia:

Tita kirjoitti...

Eipä aikaakaan, niin voit muuttaa mökille!

Jaana kirjoitti...

Suunnitelmissa olisi joskus vapun jälkeen. Ilmoista ja jään lähdöstä riippuu paljon.

Anonyymi kirjoitti...

Minäkin näin sunnuntaina useita sitruunaperhosia, mutta yksikään niistä ei laskeutunut kuvattavaksi. Onneksi sinun perhosistasi yhdellä oli vähemmän kevätkiireitä kuin muilla. Muista perhosista olen bongannut suruvaipan ja rähjääntyneen herukkaperhosen. Juuri kerrottiin radiossa, että tänään on ohittanut Hangon havaintopisteen kymmenentuhatta kurkea, joista yhdessä aurassa oli ollut 500 kurkea, mikä lienee ennätyshavainto. Huomenna ne ovat varmaankin siellä.Kyllä nyt sateiden ja lämmenneiden säiden myötä kevät etenee, ja hyvä niin!

Terv. Eero


Jaana kirjoitti...

Vau! Kiitos kurkitiedoista Eero! Pitääkin huomenna katsella taivaalle. Kurkien muutto on niin sykähdyttävä keväisin ja syksyisin.