torstai 29. marraskuuta 2012

Pakkasta, vihdoin!


Meillä on ensimmäistä kertaa tänä talvena pakkasta. Koulusta mökille lähtiessäni auton mittari näytti 5 miinusastetta, tullessa 7 ja nyt on pakkasta jo lähes yhdeksän astetta. Kylmä viima puhaltaa.

Mökillä oli kaikki kunnossa. "Kummituseläin" eli lankomiehen vene oli ilmestynyt talviteloille pihaan pressujen alle ja kaikki lehdet olivat tipotiessään. Viimeeksi käydessä niitä vielä hieman näkyi oksilla. Kylmältä ja kuolleelta tuntui maisema, vaikka kaunistakin oli: Kaislojen korsiin oli ilmestynyt hienoja jäämuodostelmia. Harmitti, kun ei ollut järkkäriä mukana, jotta olisi saanut niistä kuvia. Järvi ei ollut yhtään jäässä, mutta näillä pakkasilla rannat menevät kyllä nopeasti umpeen.

Otin lähtiessäni puolukan ja mustikanvarpuja maljakkoon. Sormia palelsi ja ennestään karhea kurkkuni ei varmaan pitänyt paljain käsin keräämisestä. Olenkin nyt juonut kuumaa monta mukillista, mutta epäilen, että iltayö kuluu yskiessä.

Karikin tuli ja meni. Huomenna lähdemme Tampereelle katsomaan Pähkinänsärkijä-balettia. Ah, mikä ihana nautinto! Toivottavasti lumipyry ei ole niin kauhea kuin mitä ennustetaan.

6 kommenttia:

Amir Näveri kirjoitti...

Vantaalla ollut pikkupakkasta aamuisin ehkä 5 kertaa. Tänä aamuna kauhea lumipyry, Hki-Vantaa lentokenttä näyttää jo nyt klo.06.30 lunta 27cm, itse kyllä uskon että mittauspisteessä on jokin kinos syntynyt anturin kohdalle :)

Jaana kirjoitti...

Meillä ei koko päivänä ole tullut yhtään lunta. Illaksi ennustetaan jonkin verran. Saa nähdä, toteutuuko.

pappilanmummo kirjoitti...

Mökillä pitäisi käydä katsastamassa nyt, kun myrsky on puhaltanut meilläkin sähköt pariin otteeseen pois kotona, mutta sinne ei taida nyt päästä -mitenkähän paljon mökkitiellä mahtaakaan olla lunta? Pakkasta on nyt 8 astetta ja lunta on tuiskunnut kinoksiksi, mutta toisaalla ei ole yhtään.

Jaana kirjoitti...

Meilläkin on nyt pe-la välisenä yönä tullut maa valkoiseksi, muutama sentti lunta. Täällä myrsky ei edes katkonut sähköjä. Olimme myrskyalueen pohjoisreunalla.

Maisakaisa kirjoitti...

Meillä myrskysi kunnolla ja lunta tuli ehkä 15- 20 cm. Mahtavaa - tervetuloa, talvi!

Jaana kirjoitti...

Näin joulukuussa lumi kuuluukin asiaan. Pääsee pukkikin paremmin Korvatunturilta tänne etelään. :=)