tiistai 27. marraskuuta 2012

Sesam!

Tulin juuri taloyhtiömme syyskokouksesta. Kokousasioiden joukossa oli ulko-oven avauksen muuttaminen kaukosäädöllä toimivaksi. Siis oven halutaan aukenevan itsestään. Taloyhtiössämme on paljon vanhoja ihmisiä, joille ulkoa porraskäytävään johtava ovi on raskas avata heikoilla käsivoimilla. On tullut myös viestiä, että joku on jäänyt pihalle odottamaan, kun ei kerta kaikkiaan saa ovea auki omin voimin.

"Pihaparlamentti" oli asiasta jo keskustellut ja hallituksessa päätimme viedä asian nopeasti yhtiökokouksen päätettäväksi. Kun kerran apuja on saatavilla, niitä tulee myös hankkia. Kustannusarvio on kahden tonnin luokkaa. Yhtiökokous päätti toteuttaa suunnitelman yksimielisesti. Hyvä juttu!

Jokainen voi ostaa muutamalla kympillä huoneistoonsa kaukosäätimen, joka on varsin kätevä esim. kassien tai rollaattorin kanssa sisälle tullessa. Ei tarvitse avata lukkoa eikä kiskoa ovea auki. Ilman kaukosäädintä voi sisältä ulos tullessa käyttää seinäpainiketta, joten pakko ei ole kaukosäädintä hankkia. Itse ajattelin sen ilman muuta ottaa ja tuplana, jotta Karikin saa omansa, jos haluaa.

Monelle vanhukselle painava ulko-ovi on pelottava asia. Nyt siitä pulmasta päästään. Autohallimme oven kaukosäädin, joka on ollut jo vuosia käytössä, on aivan loistava juttu. Aivan varmasti tämä ulko-ovenkin! Nykyajan tekniika on todella hienoa, kun se valjastetaan ihan oikeasti auttamaan ihmistä. 

2 kommenttia:

Tita kirjoitti...

Todella hyvä päätös taloyhtiössä! Muistan, että edesmennyt äitini aina hätäili ulko-oven avaamisen suhteen. Oli raukka Tampereella asuessaan useastikin joutunut pyydämään ohikulkijalta apua, kun ei saanut raskasta ulko-ovea auki...

Jaana kirjoitti...

Joo, tässä asiassa emme säästä! Otetaan pihistykset sitten muista jutuista, mutta kotiinsa ja kodista ulos pitää jokaisen päästä mahdollisimman vaivattomasti.