maanantai 26. marraskuuta 2012

Juhlaharjoituksia


Tänään menin töihin aikaisemmin kuten aina maanantaisin. Etsin pöydille kynttilöitä ja luokan ikkunoille jouluvalot. Adventtikalenterinkin kaivelin valmiiksi joulukuun ensimmäistä päivää varten.

Oppilaiden kanssa opeteltiin Hoosiannaa. Kumma, miten hauska laulu se on pienistä. Ei tarvitse koskaan houkutella laulamaan, vaan laulu itsessään innostaa. Muistanpa kerran, kuinka sitä pyydettiin laulettavaksi toukokuussa toivelaulutunnillakin.

Adventtijuhlassa meidän luokka sytyttää oikeat kynttilät laulun ja runon siivin. Voi, kuinka jännittyneitä ilmeitä on pienillä kasvoilla elävän kynttilän ollessa kädessä! Lisäksi laulamme pienen aasin askeleista ja huiskutamme "palmunlehviä", jotka todellisuudessa ovat muovisia viherkasvin oksia opettajan kylppäristä kaapin päältä. Hyvä, että kerran vuodessa niistä häipyy pölyt taivaan tuuliin!

Juhlaviikot ovat aina niin mukavia koulussa! Yhteiset harjoitukset ja itse juhla luovat oikean tunnelman omaankin mieleen.

8 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Mkavaa, kun olet saanut oppilaat innostumaan laulamisesta ja on kivaa valmistella juhlia yhdessä.

Jaana kirjoitti...

Lasten kanssa monet juhlat tulevat aidosti eletyiksi.

Amir Näveri kirjoitti...

Itse olen ihan onnessani kun lapsemme kasvaa (2v) tänä vuonna on eka joulu kun hänen kanssaan saa oikeasti tanssia ja hullutella. Syy olla taas lapsi ihan todenteolla!

Jaana kirjoitti...

Varmasti todella ihanaa! Tuon ikäinen kasvaa ja kehittyy nopeasti. Harva se päivä opitaan jotain uutta, jota on mukava seurata. Toisaalta 2-vuotiaan kanssa on välillä myös hyvin raskasta, mutta ne ihanat hetket varmasti kantavat äitiä ja isääkin arjessa eteenpäin.

Ihanaa joulunaikaa teille koko perheelle!

Maisakaisa kirjoitti...

Minua harmittaa, kun meidän koulusta on adventtihartaus Hoosiannoineen poistettu uuden johdon myötä. Niinpä kokosimme tänä aamuna neljän luokan oppilaat, joilla sattui olemaan uskontoa samaan aikaan, ja lauloimme sen luokassa keskenämme. Hoosianna on aina ollut alkuhetki joulunodotukselle koulussa.

Katsoin äsken netistä Kampin kauppakeskuksessa järjestetyn Hoosianna-flashmobin. Tekisi mieli järjestää oma koululle!

Jaana kirjoitti...

Meillä ei onneksi ole keskusteltu kertaakaan uskonnollisen aineksen poistamisesta juhlista, vaikka koulustamme löytyy maahanmuuttajia paljon. Meillä jopa islaminuskoiset lapset haluavat joulujuhlassa esittää muiden mukana jouluisia juttuja, vaikka se toki on heille täysin vapaaehtoista.

Rehtorimme kanta on, että kaikkien oppilaiden kulttuuria ja uskontoa kunnioitetaan, myös suomalaisten kristittyjen. Adventtina lauletaan Hoosiannat, jouluna Enkeli taivaat ja keväällä suvivirsi, pääsiäisestä nyt puhumattakaan. Olen todella onnellinen työyhteisöstämme, jossa myös suomalainen kulttuuri kukoistaa kansainvälisen oppilasjoukon keskellä.

Jaana kirjoitti...

Muistuipa vielä mieleeni, että parikymmentä vuotta sitten ateisti-isät ja -äidit yrittivät poistaa meiltä kaikki uskonnolliset juhlat, mutta onneksi se ei toteutunut!

Maisakaisa kirjoitti...

Meillä asia ei ole lähtöisin vanhemmista vaan lähiesimiehestä. Opettajien vetoomukset perinteiden puolesta ovat kaikuneet kuuroille korville. Myös srk:n päivänavaukset on lopetettu. Sääli. Paikallissrk on aina ollut hyvin yhteistyöhaluinen.