lauantai 3. marraskuuta 2012

Pyhäinpäivänä

Marraskuun hämärä on roikkunut paksujen pilvien kera pyhäinpäivän yllä. Lähes koko päivän on satanut, välillä kunnolla, välillä tihuttaen. Viikko sitten sataneet lumet ovat sulaneet ja maa on marras...

Olin pyhäinpäivän muistojumalanpalveluksessa kuoron kanssa. Laulumme sujuivat kauniisti ja olin niin ylpeä koko kuorosta: Vaikka minä, kuoromme varajohtaja, olin se suurin epävarmuustekijä, yhteinen harjoittelutyö ja vakaa tahto saada laulut kuulostamaan hyvältä, tuottivat satoa. Onnistuimme! Tästä on mukava jatkaa kohti adventtia ja joulua sekä toivoa, että tammikuussa meillä olisi taas vakituinen kanttori seurakunnassamme vastaamassa myös kuorosta.

Kotiin tultuani söimme Karin tekemää ah niin maukasta lammasta ja valkosipuliperunoita ja lähdimme käväisemään mökillä. Hämärä laskeutui jo järven ylle, mutta näin kuin näinkin tuikata narsissit ja krookuksen sipulit multaan.


Paluumatkalla veimme kynttilöitä isovanhempiemme haudoille. Oli niin kaunista satojen liekkien tuikkiessa pimeydessä. Sadekin ehtyi viimein. Kuuntelimme autossa pyhäinpäivään hyvin sopivaa klassista toivekonserttia.

"Teitä rauhan saanehia,
nyt me mielin muistelemme,
siunailemme,
niinkuin syksy suveaan..."
(Lauri Kalliala)

2 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Kynttilämeri haudoilla olikin monilla hautausmailla. Ja viimeistään pyhäinpäivänä kanervat ja havut laitettiin haudoille.

Jaana kirjoitti...

Meillä ehti jo tulla lunta ja maakin jäätyä ennen pyhäinpäivää. Nyt on kyllä jo taas maa sula.