sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Runomatinea



Kolmas adventti on ollut täynnä erilaisia tapahtumia. Aamulla olimme kuoron kanssa Kauneimmat Joululaulut -messussa. Liturgiset messusävelmät olivat joululaulujen sävelillä ja virret oli korvattu joululauluilla. Meidän seurakunnassa oli toinen kerta, kun tätä kuoron kanssa toteutimme.

Kävin nopsasti kotona vaihtamassa vaatteet sekä syömässä, ja sitten lähdin runomatineaan. Matkalla joulun salaisuuteen -tilaisuudessa vastasin kummityttöni kanssa musiikista. Runopiiriläiset olivat valmistaneet hienon kokonaisuuden Anna-Mari Kaskisen joulurunoista. Kummityttö lauloi välillä minun säestykselläni ja joidenkin runojen taustalle soittelin hiljaa joulumusiikkia. Yhden laulun lauloimme kaksiäänisesti.

Tilaisuus oli kauniin jouluinen ja myönteistä palutetta tuli viljalti. Mukava tehdä kuuntelijoille elämyksiä ja joulun tunnelmaa!

                                          
Illalla olimme vielä sisaren perheen lapsien kanssa laulamassa Kauneimpia Joululauluja. Pieni 4-vuotiaskin jaksoi hyvin rusinapaketin  ja Apila-pehmokanin voimin kuunnella ja hyreksiä mukana. Lopuksi kävimme vielä mummin luona koko konkkaronkka laulamassa joululauluja.

"Kauneimmat Joululaulut -yhteislaulutapahtuma on yli 40 vuodessa kasvanut seurakuntien suosituimmasta musiikkitilaisuudesta valtakunnallisesti koko kansaa joulun alla kirkkoihin kokoavaksi suomalaiseksi jouluperinteeksi. Kauneimmat joululaulut on muodostunut osallistujamäärältään kulttuurisesti merkittäväksi, suurta yleisöä koskevaksi ja suomalaiseen jouluperinteeseen kuuluvaksi vakiintuneeksi musiikkitapahtumaksi. Perinteen voimasta kertoo myös se, että joululaulujen yhteislaulutapahtuma on levinnyt myös ulkosuomalaisten keskuuteen vahvaksi siteeksi suomalaiseen joulunviettoperinteeseen." (Suomen Lähetysseura)

2 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Olipa musiikillinen päivä!
Meillä Kauneimmat joululaulut -messu on vasta tapaninpäivän iltana - päivällä ei silloin olekaan jumalanpalvelusta.

Jaana kirjoitti...

Musiikkia pullollaan on minulla koko adventin ja joulun aika, mukavaa!