lauantai 12. joulukuuta 2015

Myyjäiset

                             

Tämä lauantai oli varmaan ympäri maata myyjäistapahtumien päivä. Minäkin lähdin katselemaan, mitä eri yhdistykset, koululuokat, urheiluseurat ym. olivat laittaneet tarjolle.

Tampere-talossa myyjäishallia kohti kävellessäni kuulin musiikkia: Sibeliuksen Andante festivo soi kauniisti jousiorkesterin tulkitsemana. Pirkanmaan musiikkiopiston jouset olivat musisoimassa ja samalla kartuttamassa kesällä toteutuvan Italian matkansa kassavaroja. Istuin pitkään kuuntelemassa, miten joululaulut kaikuivat eri kokoonpanoilla. Oli taidokasta ja kaunista!

                             

Salissa oli 100 myyntipöytää, huiman paljon erilaisia käsitöitä, leivonnaisia ym. tuotteita myytävänä. Oli myöskin ostajia tungokseen saakka. Tavaraa oli kyllä niin runsaasti, että varmasti paljon jäi myös myymättä.

                                                   

Pelastusarmeijan joulupata oli myös paikalla. Ehkä se olikin musiikin lisäksi parasta koko päivässä. Jouluna kuuluu saada lahjoittaa omastaan toisten hyväksi, niin kuin jo lapsuudenkodissa opetettiin. Lapsena pataan käytiin aina pudottamassa viikkorahoista säästettyä pennosia, usein monta kertaa ohikulkiessa. Auttaminen tavalla tai toisella toi ja tuo edelleen hyvän joulumielen.

Piparit tuoksuvat... Kotiin palattuani pitkien päiväunien :>) jälkeen leivoin piparkakkuja. Jouluista!

2 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Olipa tuolla myyjäisissä katselemista.
Jouluun todella kuuluu lahjoittaminen: lahjaksi olette saaneet, lahjaksi antakaa.

Jaana kirjoitti...

En ole koskaan ennen näin suurissa myyjäisissä ollut. Mielenkiintoinen kokemus!