maanantai 14. joulukuuta 2015

Tunnelmallinen juhla


Koulumme joulujuhla oli tänä iltana - oikein "vanhan ajan kuusijuhla": Paimenet vaelsivat Beetlehemiin Jeesuksen seimen luo ja laulettiin Enkeli taivaan. Tontut pähkäilivät loukkaantuneen Joulupukin tapausta näytelmässä. Toiset hiippalakit riekkuivat jouluyönä iloisina rock-henkisessä tonttuleikissä, kun lahjojenjakoreissu oli onnellisesti ohitse. Revontuletkin loimusivat Lapin taivaalla ja pikkutontut ajelivat mutkaisia teitä autoillaan. Kivoja ohjelmia!

Pihassa oli paljon ulkotulia. Näyttämön reuna oli koristeltu valkoisella harsolla, jouluvaloilla ja erilaisilla lyhdyillä, seinät oppilaiden askarteluilla. Kuusi oli salin nurkassa, tietenkin!

Juhlamme pursusi yleisöä ja seisomapaikatkin olivat käytössä. Ohjelmat sujuivat jo aamun kenraalissa hyvin ja nyt illalla vielä paremmin. Minullakin oli nautinnollisen levollinen olo, vaikka sainkin huhkia pianon takana yhteislaulujen ja esitysten säestäjänä. Meidän luokan "irroittelu" meni ihan nappiin kärrynpyörineen päivineen!

Iso, monen viikon ponnistus on takana. Iloisina voimme oppilaiden kanssa riemuita huomenna onnistuneesta ohjelmasta ja kivasta juhlasta. Loppuviikko nautitaan jouluisista touhuista ilman suorituspaineita. 

Nyt on opena kiva olla!  ;>)

2 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Olisipa kiva ollut olla juhlassanne. Kaipaan noita lapsuuden koulun kuusijuhlia. Kotikylässäni jatkuivat juhlat koko kylän väelle niin kauan kuin koulu oli. Kylän vanhukset nauttivat, kun he olivat aina kutsuvieraina.

Jaana kirjoitti...

Meidän isolla pääkoulullamme oli vuosikymmenet tapana kutsua läheisen vanhustentalon väki kenraaliharjoitukseen vieraaksi. Heille teimme aina myös joulukoristeet mukaan otettavaksi. Nyt talo on tavallisena vuokratalona, joten tavasta luovuttiin. Haikeaa...