perjantai 4. joulukuuta 2015

Sinivalkoista

                   

Tänään töissä juhlimme itsenäistä Suomea. Nostimme lipun ulkona ja lauloimme Maamme-laulun. Sen jälkeen kokoonnuimme vielä sisätiloissa kuuntelemaan ja katselemaan Katri Kirkkopellon kirjaa Soiva metsä, joka kertoo Sibeliuksen elämästä lapsenlapsen silmin. Yhteisen hetkemme päätti säveltäjämestarimme Finlandia suomalaisin maisemin kuvitettuna.

Oppilaat jaksoivat hienosti koko juhlan. Myöhemmin ruokailuun menessä näimme vielä yläkoulun ja lukion juhlasta koristeet sekä juhlapukuiset vanhemmat oppilaat. Paljon oli ihasteltavaa!

Viikonloppu tuntuu suloiselta kiireisen työviikon päätteeksi. 

5 kommenttia:

Tita kirjoitti...

Täälläkin on paljon Itsenäisyyspäivän juhlia, tosin samaan aikaan juhlitaan myös Espanjassakin: Día de la Constitución. Tuli muuten mieleeni, että tunnetko itse Katrin? Katrin tyttönimi on Ola. Katrin isoveljen nimi on Petri. Asuivat Pilvilinnassa ja myöhemmässä vaihessa niissä puutaloissa, jotka olivat vastapäätä kuorimoa Tehtaankadulla. Katri on 5 vuotta meitä nuorempi. Isä Kari oli S:n atk-päällikkö ja äiti Anna-Liisa oli sairaanhoitaja.

Jaana kirjoitti...

En tuntenut Katria, mutta tiesin hänet. Hän on tehnyt aivan ihania lastenkirjoja. Tämä Sibeliuksesta kertova on oikea helmi.

pappilanmummo kirjoitti...

Sibeliuksen juhlavuoden juhlistamista samalla Suomen itsenäisyyttä juhlien. Juhlilla (100 vuotta ja itsenäisyys)kun on vain kahden päivän ero.

Jaana kirjoitti...

Sibeliuksen syntymästä tulee 8.12. 150 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi paljon hienoja konsertteja on koettu ja varmasti vielä on tulossakin joitain.

pappilanmummo kirjoitti...

Tuli kirjoitusvirhe numeroihin...