tiistai 24. marraskuuta 2015

Ehdinpäs!

                 

Koulumme pihapiirissä on pieni rakennus, jonka ohitse kävelimme tänään taidenäyttelyyn mennessämme. Ihmettelimme oppilaiden kanssa, kuinka katolta valahtanut lumi pysyi riippuessaan paikoillaan. Olipa jännän näköinen. Puhuimme myös siitä, kuinka tärkeää on pysyä kaukana tämän kaltaisista vaaran paikoista. Katolta putoava lumi voi saada pahaa jälkeä aikaiseksi alle jäävälle ihmiselle.

Päätin koululle palatessamme käydä ottamassa kuvan tästä riippuvasta kattolumesta. Kun pääsin paikalle, oli sinne tulossa myös traktori pudottamaan lunta. Kahlasin umpihankea pitkin nopeasti kuvausetäisyydelle kilpaa lähestyvän traktorin ja sain kuin sainkin riippuvan lumen ikuistettua, ennen kuin miehet iskivät koneineen sen kimppuun.

Lumi tekee hienoja taideteoksia - joskus myös vaarallisia!

3 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Hyvä, jos tuo pudotettiin pois enne kuin mitäöän vahinkoja tapahtuu. Meillä kyllä on jo kaikki lumet taas vaihteeksi sulaneet pois.

Tita kirjoitti...

Mulla on sellainen tunne, että tuossa rakennuksessa pidettiin kässän tunteja, kun oltiin oppikoulun alaluokilla. Mä en ollut tekstiilissä vaan poikien kanssa sorvaamassa kynttilänjalkoja jne.

Jaana kirjoitti...

Pappilanmummo: Niin meilläkin!

Tita: Taidat muistaa ihan oikein.