keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Kakkuja ja tonttuja

         
Ihanaa suklaakakkua! Töissä välituntiyllätyksenä oli 60-vuotiskahvit ja kun juhlittava oli herkkujen tekijänä ammattilainen, oli makunautinto taattu. Enemmän kuin hyvää oli! 

Töistä kiirehdin toisen työtoverin kutsumana hänen äitinsä Tonttulaan. Vanhan piharakennuksen kaksi kammaria oli täynnä tonttuja. Hämärä joulutunnelma kynttilöineen oli ihastuttava ja 80 tonttua sekä lukemattomat sisustukseen liittyvät yksityiskohdat sisälsivät liikaakin katsottavaa. Eipä ensimmäisellä kerralla pystynyt kaikkea edes huomaamaan. Kaiken kruunasi joulupuuro rusinasopalla sekä kahvit juuri leivotuilla pullilla. 

Niin, joulu tulee... En ole oikein sisäistänyt, että ensimmäinen adventti on jo puolentoista viikon päästä, vaikka koulussa jo joulujuhlaohjelmaa ynnä adventtiaskarteluja teemme. Syksy on kulunut hujauksessa!

2 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Jopa on paljon tonttuja ja nyt jo joulupuurokin! Mielenkiintoista katsottavaa siellä.
Tonttuja olen nähnyt vasta adventtikalentereissa, joita meille on siunaantunut monta - tosin ei kaikissa tonttuja olekaan.

Jaana kirjoitti...

Ensi viikolla postitan pienimmille kummilapsille joulukalenterit. Toivottavasti postilakosta huolimatta menevät perille Etelä-Suomeen.