sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Lumituhot

                 

Adventtimessun ja lähetystorin hyvien torttukahvien jälkeen lähdin käymään mökillä. Viikon takainen lumimyräkkä oli tuoreessa muistissa ja vaikka lumet ovat lähes sulaneet, ajattelin käydä katsomassa tuhoja. 

Mökkitiellemme sekä vieressä olevalle sähkölinjalle oli kaatunut runsaasti puita, jotka oli hätäisesti raivattu syrjään. Tarkkana sai ajaa väistellen tien reunassa olevia puiden runkoja ja latvuksia. Olipa yhdessä kohtaa puu nojallaan tien ylitse ja varovasti ajaen mahduin autoineni alitse.

Meidän tiellekin oli puita kaatunut, mutta sisareni perhe ne eilen raivasi pois, kun kävivät veneensä viemässä mökille talviteloille. Minun tehtäväksi jäi merkitä viemärikaivon kansi, jotta auraaja ei sen päälle traktorilla aja. Haravoin samalla narsissi- ja krookuspenkit lehdistä puhtaiksi.

Maisema oli harmaa ja syksyinen, ilma kolea. Valo ei riittänyt kännykkäkuvaukseen, ja hiljaisuus oli hiiskumaton. Mökkijärvi jo nukkui talviunta.

Adventin kynttilät valaisevat...

2 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Onneksi ei mökille ollut käynyt kuinkaan, vaikka puita oli ympärisdtössä kaatunutkin.
Tuo bannerikuva on komea tykkylumipuu.

Jaana kirjoitti...

Olin iloinen, kun mökin ympäristössä on vain muutama kaadettava puu, joista on latvat katkenneet. Oksien siivoamista kyllä riittää keväällä.

Tuo puu on olohuoneen ikkunoiden alla. Enää ei ole lumesta tietoakaan!