lauantai 21. marraskuuta 2015

Kuin postikortista


Tältä näyttää meillä! Eilinen, yö ja tämä päivä on ollut lähes jatkuvaa lumisadetta. Kuusi ikkunan takana on kuin suittu: Oksat roikkuvat lumitaakan painosta. Märkää ja painavaa lunta on tullut 20-30 cm, ehkä enemmänkin.


Minulla ja äidillä on onneksi sähköt, mutta sisareni perheellä ei. Yöllä meni heiltä poikki ja yli 12 tuntia ovat olleet ilman. Elintarvikkeita on roudattu minulle ja pihalle. Pikku Samppa oli yöllä herätessään pelännyt säkkipimeyttä.


Päiväkävelyllä huomasin, että lähes kaikista puista oli pudonnut joku iso oksa maahan. Viereisestä puistostakin rysähti silmieni edessä yksi. Aikamoinen siivoaminen puistopuolella tämän lumimyräkän jälkeen, ja koko ajan sataa lisää, varmaan vielä huomennakin.

Junat eivät kulje, autoja on kiinni pöykyissä, peräänajoja ja tieltä suistumisia. Rytinällä alkaa tämä talvi, ja kai se taas yllätti meidät ;=)

3 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Onpa teillä paljon lunta, meillä pari senttiä vasta.
Kun räntälumi tulee ja pakastuu, niin todella puille käy köpelösti ja siten sitten sähköillekin. Onneksi kaupungissa ei ole sähkötolppia, vaan johdot kulkevat maan alla, mutta maalla!

Tita kirjoitti...

Yrittäkää pärjätä! Itse olen juuri tämän takia paennut etelään, lumi ei missään olomuodossa (märkä tai kuiva) ole suosikkini...

Jaana kirjoitti...

Pappilanmummo: Taitaa olla lunta jo 40 cm. Kyllä täällä kaupungissakin on ollut todella paljon harmia sähköjen katkeamisesta moneksi vuorokaudeksi.

Tita: Kyllä me pärjäillään. Nyt pitää taas opetella kävelemään liukkailla kaduilla ja ajamaan rauhallisesti ennakoiden. Nauti sinä toisenlaisista säistä ja taitaa teillä vielä lämpöäkin olla.