maanantai 23. marraskuuta 2015

13 astetta


Palatessani tänään töihin viikonlopun lumimyräkän jälkeen totesin ensi töikseni, että koulurakennuksessamme oli vain 13 astetta sisällä lämmintä. Patterit olivat kylmät ja opettajien huone monistustiloineen oli se kaikkein viilein paikka. Jätin talvikengät jalkaan, puin paksun villatakin ylleni ja ryhdyin soittelemaan laitosmiehille.

Aamupäivän aikana selvisi, että lämmönvaihtimessa oli vikaa. Liekö jotenkin pompannut :>) pois päältä sähkökatkon aikana. Tiedä häntä, kun en ole oikein asiantuntija näissä teknisissä jutuissa. Klo 11 aikaan alkoivat patterit lämmitä, mutta tilat olivat viileitä vielä iltapäivälläkin.

Hyvin me pärjäsimme luokissa, vaikka hieman kylmä olikin. Oppilaat lämmittivät huonetta olemassaolollaan eikä kukaan halunnut takkia päälleen, vaikka sen olisi voinut hakea. Oikeastaan enemmän huolta aiheutti lumileikeissä kastuneet sukat, joten kuivauskaappi oli ahkerassa käytössä.

Sen verran oli viileä olo kotonakin päivän jäljiltä, että villasukat ja -takin puin päälleni illalla. Huomenna pitää laittaa lämpimiä vaatteita, sillä minulla on välituntivalvontoja. Eiköhän kuitenkin koulutalossa sisällä ole jo normaali lämpötila.

2 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Kuva kertoo kauniista talvesta. Mitenkähän kauan sielläkin lumi säilyy maassa, kun jo muutaman päivän kuluttua on luvattu lämmintä pitkäksi aikaa.
13 astetta on aika viileää olla paikoillaan!

Jaana kirjoitti...

Täällä on ollut todella kaunis luonto myräkän laannuttua - varsinkin tänään auringonpaisteessa.

Tänään oli luokissa jo kaikki kunnossa lämpötilan suhteen, vaikka opehuoneessa vielä patteri oikutteli.