sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Vieläkin sekaisin


Illan sininen hetki ennen auringon laskua...

Johan on ollut viikonloppu! Ihminen suunnittelee, mutta luonto toteuttaa ihan muuta. Tällä kertaa 40 cm lunta kahdessa vuorokaudessa! Ei ole meillä ennen tällaista sähköongelmaa koettu, vaikka lunta on joskus tullut suuriakin määriä. Onneksi enää ei sada,

Lumimyräkän katkomia sähköjä korjataan edelleen ja varmasti vielä koko ensi viikon. Kaupungissamme on yhä alueita, joissa sähköt on poikki. Jäähallin ottelut on peruutettu, kun jää on pehmennyt, ja eilen oli taidemuseo kiinni. Naapurikunta pimeni täysin, ja vanhuksia on jouduttu evakuoimaan generaattorin varassa kitkuttelevaan vanhainkotiin. Joillain perheillä meidänkin kaupungissa on viikonloppu sujunut perjantai-illasta tähän iltaan kynttilän valossa, pakastin sulana ja huoneet viileinä, jos ei ole tulisijaa. Matkapuhelinverkot eivät toimi kaikilla alueilla ja hätäpuhelutkin tökkivät. Kurjalta tuntuu. Olen kiitollinen, että meillä säilyi sähköt koko ajan, vaikka valot pahaenteisesti välkkyivät kaksi päivää. 

Tänään aamuni alkoi puuron keitolla, kun sisareni perheen evakkolaiset tekivät lähtöä lentopalloturnaukseen. Kannettiin kanttiinin ruokatavarat jääkaapistani autoon. Lentopalloilijan kotona oli yön aikana onneksi tullut sähköt.

Minä lähdin messuun ja srk:n vapaaehtoisten kiitoslounaalle. Saarna oli tavallisuudesta poiketen draamaa ja ruoaksi saimme maistuvaa lihakeittoa sekä hyvät kahvit kääretortun kera jälkiruoaksi. (Torttu oli kyllä melkein kuin täytekakkua!)

Ehdin vielä lentopallopeliä katsomaan hetkeksi. Samalla vein aamulla unohtuneita tavaroita pussillisen omistajilleen.  Ei tarvinnut huutokauppaa pitää! ;>)

Huomenna palataan arkeen. Mahtaa olla koululaisilla mielenkiintoisia tarinoita kerrottavana viikonlopun vietosta.

2 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Olipa onni, että sinulla oli sähköt ja lämmintä, jotta sukulaisetkin saivat lämpimän yösijan ja lämmintä ruokaa.

Jaana kirjoitti...

Pääsin kuin koira veräjästä :=) kun sähköt toimivat koko ajan.