sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Pääsiäissunnuntaina



"Kristus nousi kuolleista, kuolemallaan kuoleman voitti..." Ortodoksinen pääsiäistropari on soinut mielessä aamumessusta lähtien, mutta sehän sopii - pääsiäissunnuntai kun on. Messuun piti lähteä naapurikirkkoon, sillä meillä olisi ollut oma vasta iltapäivällä ja silloin halusin jo olla mökillä.

Olen tehnyt monia linturetkiä viime viikkojen aikana tai paremminkin olen aina sopivissa kohdin käyttänyt aikaa lintujen tarkkailuun, mökkimatkalla pysähtynyt peltoaukeille ja ajanut varta vasten joenrantaan kiikaroimaan. Mitään erikoista mainittavaa en ole nähnyt, vaikka kiva on ollut tavata kerta kerralta enemmän "tavallisia" muuttolintuja. Mutta tänään: Ihan vain ajaessa mökille yhtäkkiä iso pöllö lensi läheltä tien yli. Pysäytin auton heti, mutta se oli jo ehtinyt metsän pimentoon. Vau, miten suuri ja komea ilmestys!


Päivä oli meillä aluksi pilvinen. Vasta kolmen maissa alkoi aurinko paistaa ja lämpömittari kipusi heti 15 asteeseen. Tuo sammakko kahisteli verannan vieressä, kun join päiväkahvia ja antoi ottaa itsestään kuvankin. Suruvaippa lenteli, samoin näin ensimmäistä kertaa kimalaisen. Kurkiakin oli taas taivaalla ja iso haukka liiteli mökin yläpuolella.

Haravoin ja nautin niin! Kesken kaiken omiin ajatuksiini vaipuneena kuulin matalan miesäänen toivottavan selkäni takaa "Päivää!" ja säikähdin pahan päiväisesti. Sain vieraan kesken puuhasteluni. Harmi, että olin jo ehtinyt juoda termarissa olleen kahvin! 


Päivän päätteeksi, ihanassa ilta-auringossa, pulahdin järveen heittämään talviturkin. Vesi oli kylmää mutta ei jäistä kuten joskus, kun olen jäiden seassa kastautunut. Tuntui ihanan virkistävältä haravoinnin ja muun puuhailun jälkeen. Varmuuden vuoksi puin kunnolla vaatetta päälle, etten vilustuisi, vaikka ilma oli vieläkin lämmin. En olisi malttanut lähteä takaisin kaupunkiin lainkaan!

1 kommentti:

pappilanmummo kirjoitti...

Ihanaa, voitit talviturkin heitossa päivällä...
Todella, ei millään malttaisi lähteä mökiltä kotiin - kohtahan siellä voi olla jo yötkin.