lauantai 12. huhtikuuta 2014

Noah


Kävin tänään katsomassa kaikkialla kristittyjen mielipiteitä jakaneen elokuvan Noah. Ei vain kristityt vaan myös muslimitkin ovat elokuvaan suuttuneet.

En oikein ymmärrä, miksi on kohistu. Noah kertoo nimensä mukaisesti Vanhan testamentin kertomuksen Nooasta ja vedenpaisumuksesta arkkeineen ja eläimineen. Tietysti elokuvassa on omat sivujuonensa, mutta harvoinpa Raamattuun perustuva elokuva on orjallisesti noudattanut alkuperäisversiotaan.

Ilmeisesti ohjaaja Darren Aronofskyn ajatus Nooasta ympäristön- ja ilmastonsuojelijana sekä viittaukset punaisen lihan syömisen vaaroihin sekä sivilisaatiokritiikkiin ovat olleet liian modernia Raamatun kertomuksen tulkintaa. Toki elokuvassa Nooan kiihkomielisyys tuntuu jopa iljettävältä ja kuusiraajaiset, kiviset enkelihahmot kummallisilta sekä taistelukohtaukset puuduttavilta, mutta mielestäni elokuva on silti ihan katsottava. Varsinkin armon ja rakkauden sanoma elokuvan lopussa on puhutteleva.

Elokuva on 3D-versio. En ole aiemmin näitä katsonut ja ensimmäisenä lasien läpi tirkkiessä tulikin mieleeni, että saanko uuden migreenikohtauksen. Kieltämättä ihan hauskalta tuntui olla ikään kuin keskellä tapahtumia. Sen verran kaksi ja puoli tuntia lasit päässä kuitenkin vaikutti, että poislähtiessä aluksi horjuin kuin olisin ottanut muutaman lasillisen liikaa!

Paljon huonompiakin elokuvia on katsottu ja hyviksi kehuttu!

1 kommentti:

pappilanmummo kirjoitti...

Jospa tuon joskus kerkiäsi katsoa! Jospa ehkä syksyllä...