sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Viimeinen lomapäivä

Viimeisen lomapäivän kunniaksi ajattelin mennä aamulla messuun. Kirkon piha oli kuitenkin tyhjä ja ilmoitustaululla luki messun kellonajaksi tälle sunnuntaille klo 13. En ollut ainoa, joka oli väärään aikaan tulossa. No, ei haitannut, sillä pihalla juttelin pitkään erään puolitutun kanssa, joka on kokenut kovia elämässään tänä keväänä. Ehkä oli tarkoituskin, että tapaamme!

Vaikka oli sunnuntai, olimme sopineet sisarentyttöjen kanssa menevämme mökille aloittelemaan siivouksia. Arkena meillä ei todellakaan ole yhteistä aikaa ja tämä oli kahteen viikkoon ainut yhteinen sopiva päivä.


Oli todella ihanaa tyttöjen kanssa touhuta koko iltapäivä. He kävivät nauhalla merkkaamassa pari puuta, jotka metsänomistajan olisi syytä kaataa tien varrelta. Ovat menneet kallelleen ja rojahtavat pian tien päälle.

Minä olin työnjohtajana, kun tytöt kantoivat terassikalusteet paikoilleen, ravistelivat matot ja pöllyttivät patjat. Välillä syötiin herkkuja, juteltiin ja naurettiin. Niin ihanaa olla murrosikäisten kanssa! Työt sujuivat joutuisasti ja heistä oli todella paljon apua, kun en vielä voi kaikkea raskasta tehdä tällä kädelläni.

Tyttöjen isä oli tehnyt maanmainiota kalakeittoa, jota söimme kotiin tultuamme. Oli käytetty juustoa sekä voita, joten ilmankos maistui! Olenkohan koskaan syönyt niin maukasta?

Äsken otin käyttöön uuden iPadin. Vanha, joka ei oikeasti ollut kuin muutaman kuukauden ikäinen, meni tytöille synttäri- ja nimpparilahjaksi toiseksi laitteeksi, kun perheessä on monta käyttäjää. Itse tilasin uuden, tehokkaamman, jolla pääsen nettiin myös mökiltä käsin. Olen niin tottunut tabletin kanssa toimimaan, että tuntuu mahdottomalta ajatella kesää ilman sitä. Todella kätevä laite kaiken kaikkiaan! Sain uuden heräteltyä henkiin ihan omin voimin ja tosi helposti. Viikolla pitää vielä käydä hakemassa siihen sim-kortti.

Kaiken kaikkiaan 4 lastaviikkoa, 3 kipsiä ja 2 kuntoutusta takana käden kanssa. Yhdeksän sairauslomaviikkoa yhteensä tänä kevättalvena, joka tuntuu kyllä ihan ihmeelliseltä, kun yleensä en joudu töistä juurikaan pois olemaan. Peukalo on jo alkanut toimia aika hyvin, vaikka tunnoton puoliksi onkin. Yhden nivelen kanssa on yleensä ongelmaa tämän tyylisen leikkauksen jälkeen ja sitä käsikirurgi toukokuussa vielä tutkii. Uskon, että nivel siihen mennessä jo toimii. Työkykyinen kuitenkin tunnen olevani ja huomenna lasten kanssa aloitetaan taas. 

Ihana palata töihin!

2 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Nuorten kanssa on ilo touhuta yhdessä ja nyt on mökki kesää odottamassa!
Voimia ja siunausta koulutyölle

Jaana kirjoitti...

Kiitos!
Siivoamista vielä tosin riittää...