torstai 13. maaliskuuta 2014

Aurinkoa


Aamupäivästä lähdin kauniissa auringonpaisteessa mökille. Kävelin siellä kolmisen kilometriä, leikkasin kuusia vasemman käden saksilla ja nautin auringosta. Tuulikaan ei käynyt niin kovasti kuin viimeeksi ja sattui tulemaan sopivasta suunnasta. Oli niin lämmintä ja keväistä!

Joutsenten ja lokkien huutoja kuului kauempaa. Samoin metsäkoneen ääni, joka möyrysi vastarannalla lahden takana. Näinkin meiltä, kuinka välillä puut kaatuivat aika läheltä rantaa. Onneksi aukko ei näy meille!


Olisi niin tehnyt mieli pulahtaa uimaan! En muista, koska meillä olisi ollut ranta tällä tavoin auki ennen jäiden lähtöä. No, ensi viikolla on luvassa niin paljon yöpakkasia, että ehtii jäätyä uudelleen umpeen. Hyvä vain, että vähän viilenee. Muuten en ehtisi nauttia mökin sipulikukista, jos ne nyt jo paukkaisivat kukkimaan. Mökillä vierähti monta tuntia.

Mökiltä tultuani tein äidin ruokaostokset, kävelimme yhdessä ulkona ja sitten olin vielä koululla tekemässä tarviketilauksia oman luokkani osaltani. Nyt muut saavat hoitaa varaston täydennysten tilaukset. Kerrankin pääsin siitä rumbasta eroon!

Nyt väsyttää mukavasti pitkä ulkona olo. Lähden nukkumaan...

2 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Onpa paljon jo sulaa tuolla - eipä uskoisi... meillä oli viime viikolla aivan jäässä vielä suurin osa. pikkuisen vettä jään päällä...siis rannassa

Jaana kirjoitti...

Jäät olivat jo heikon näköiset. Silti keskellä selkää oli pilkkijöitä. Minä en enää uskaltaisi!