lauantai 1. maaliskuuta 2014

Alkava kevät


Maaliskuu, maallinen kuukausi, jolloin lumi paljastaa maan ja samalla ensimmäinen virallinen kevätkuukausi on alkanut. Pitkä talviuni alkaa hellittää. Aamulla huomasin auringon pilkahtaessa pilviharson takaa, että siiventyngät tuntuvat selkäpiissäni - totta tosiaan!

Talvi ei todellakaan ole minun vuodenaikani. Toiset ovat mananneet lumen vähyyttää, mutta minulle tällainen sopii hyvin. Onpa sitten keväällä vähemmän auringolla sulateltavaa! Tammi- ja helmikuu ovat minulle aina hankalia kuukausia ja tänä vuonna talvi on ollut erityisen merkillinen. Monenlaista on tapahtunut.

Maaliskuu on orastavan kevään airut. Kun katson pihamaalle, lunta ei näy. Saa nähdä, tuleeko tästä aikainen kevät. Vanha kansa oli toista mieltä: "Maaliskuu maksaa helmikuun heleät päivät." Lauhaa helmikuuta seurasi siis kylmä maaliskuu ja luntakin saattoi kertyä vielä kovasti lisää.

Minulle kelpaisi hyvin, että vanhan kansan ennustukset eivät tänä vuonna toteutuisikaan. Toisaalta, tulee mitä tulee, talviuni on kuitenkin  karistettu ja kevään siivet alkavat kasvaa selkääni kovaa vauhtia. Niin ihanaa!

3 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Kevättä rinnassa joka tapauksessa! Joka päivä tulee valoisampaa.

Tita kirjoitti...

Jep, harmi, että juuri tällaisena lumettomana talvena en sitten käynyt Suomessa. Jos ensi talvena erehdyn suunnittelemaan retkeä, niin tietäkää, että silloin on ainakin metri lunta. Vaikka tulisin marraskuussa...Mutta kevät on ihanaa aikaa! Muista, että olemme syntyneet keväällä ja edenneet kohti kevätkesää! Armas veljeni muuten muisteli 50-vuotispäivilläni, että huhtikuun alussa vuonna 1961 oli Tampereella tullut puoli metriä lunta. Olivat isän kanssa hiki hatussa lapioineet ajotietä (noin 150 metriä) siltä varalta, että olisin juuri silloin päättänyt ilmaantua maailmaan...Tampereen keskussairaalaa ei vielä ollut silloin. Olen syntynyt Pyynikin sairaalan synnytysosastolla. Tiedän jopa, minkä ikkunan takana vietin ekat vuorokaudet! Täälläkin on kevät tuloillaan, viikunapuihin tulee lehdet ja kevätesikot kukkivat ja linnut karjuvat puissa heti, kun alkaa aamuhämärä! Kohta siellä teilläkin luonto puskee esiin vihreää...

Jaana kirjoitti...

Pappilanmummo:
Valoisan ajan lisääntyminen näkyy heti vireystilassa - ja huonekasveissa!

Tita:
Tämä talvi Suomessa olisi ollut juuri sinun talvesi!

Kiva yksityiskohta tuo vuoden -61 lumisade huhtikuussa omasta sntymäkuukaudesta.

Sitä kevään heleää vihreyttä minäkin odottelen. Meillä linnut laulavat jo myös.