maanantai 10. maaliskuuta 2014

Kipsi jorpakkoon!


Koko päivän olin Tampereella hoidattamassa kättäni. Oikeammin suurin osa ajasta humputeltiin kaupungilla käyden kaupoilla, kahvilla ja syömässä. Oli mukava viettää kiireetöntä aikaa, jutella ja nauttia vain oleilusta.

Illan suussa oli aika käsikirurgille Dextrassa. Hän poisti kipsin ja oli hyvin tyytyväinen haavaan, joka oli parantunut hyvin. Peukkua piti liikuttaa, mutta eihän se liikkunut mihinkään! Kuului kai asiaan. Lääkärin väännellessä sitä meinasin älähtää pahemman kerran, sillä teki julmetun kipeää.

Peukku näyttin surkean laihalta. Käteen laitettiin pieni lasta ja päälle itsekiinnittyvä tukiside. Olin ihan yllättynyt, sillä kuvittelin lastan olevan paljon massiivisempi. 

Nyt tuntuu niin helpolta tämä elämä! Kättä ei huomisen jälkeen enää tarvitse varoa kastelemasta, autolla ajokin sujuu huomattavasti paremmin ja hiirtäkin voi jo käyttää oikealla kädellä. Kirjoittaminen ei onnistu eikä mitään voi peukalolla tarttua kiinni, mutta ne ovat niin pieniä asioita. Ranne on tosi kipeä, mutta johtuu varmaan 3 viikon immobilisaatiosta ja menee pian ohitse.

Suihkuun tai saunaan mennessä lasta otetaan pois ja pitää jumpata. Lastaa pidetään kaksi viikkoa ja sitten seuraavat kaksi jumpataan. Lääkäri epäili, että tarvitsen vähän lisää sairauslomaa, mutta sanoin päättävästi ei! Häntä vähän nauratti. Totisesti peukku on työkunnossa 7.4. töiden alkaessa! En missään tapauksessa aio virua kotona yhtään kauempaa!

3 kommenttia:

Tita kirjoitti...

Hyvä, että sait heitettyä kipsin jorpakkoon! Ja hyvää paranemista kädelle, mutta muista, että sille pitää antaa aikaa...juu, juu. Kyllä mä tiedän että tuntuu rasittavalta. Nimimerkillä 4 vuotta sitten polvileikkauksen jälkeen sinnitellyt. Meikäkin olis heti hilpaissut käveleen ilman kyynärsauvoja. Mutta tiukka oli ukaasi, että niitä on 2 viikkoa käytettävä.

pappilanmummo kirjoitti...

Hyvältä jo näyttää ;)
Ja kiva, kun kättä saa jo käyttää.

Jaana kirjoitti...

Tita: Kyllä noudatan tarkasti käsikirurgin ohjeita. Olen vain sitä mieltä, että lastan jälkeen kaksi viikkoa pitää riittää peukun saamiseksi sellaiseen kuntoon, että sillä töissä pärjää. Lopullisessa kunnossa se lääkärin mukaan on vasta loppusyksystä!

Pappilanmummo: On todella mukavaa, kun kipsi ei enää rajoita niin totaalisesti. Neljää sormea voi "näppärästi" jo käyttää.