tiistai 4. maaliskuuta 2014

Yksi putoaa



Viime aikoina on ollut aikaa katsoa televisiosta kaiken maailman hömppää. Olen katsonut Putouksen, Farmin, Selviytyjien, Huippumalli haussa ja vaikka minkä muun ohjelman yhden jakson kutakin. Olen aivan äimistynyt! Sama formaatti käytössä kaikissa ohjelmissa: Ensin tehdään jotakin ja sitten pudotettaan yksi kilpailija pois. Tämä kai pitää paikkansa myös monissa muissa sarjoissa leivonnasta laihdutukseen.

En ole aiemmin kiinnostunut tämän tyylisistä ohjelmista enkä ole nytkään, mutta käden vuoksi aikaa on. Päätin siis tutustua suomalaiseen televisio-ohjelmistoon ja olen tosi pettynyt. Aika köyhän tuntuista kilpailua aiheesta kuin aiheesta.

Jotkut näistä ohjelmista ovat Suomen katsotuimpia. Muistaakseni Putouksen päätösjaksolla oli yli miljoona tiiraajaa. Huh, vähän ihmetyttää, että näin helpolla konstilla meitä suomalaisia koukutetaan television ääreen.

Olen ollut aivan ulkona tämän tyylisistä ohjelmista. Kun niistä on esim. työpaikalla keskusteltu, olen pysynyt pelkästään kuulolla. Siksi tämä "sivistysrupeama" oli aivan paikallaan. Nytpä pystyn osallistumaan ja sanomaan oman mielipiteeni: SURKEAA!!!! Kun käsi on kunnossa, en varmaan edes avaa koko töllötintä. Taidan saada näinä lomaviikkoina olosuhteiden pakosta siitä laatikosta tarpeekseni.

Onneksi maailmassa on musiikki, kirjat, lehdet ja hyvät blogit!

Ps. Lasten kanssa työskennellessä minua sivistetään ohjelmista välillä liikaakin, joten sitä kautta olen ollut kärryillä monista asioista. "Mitä jäbä duunaa?" on valitettavan tuttu ilman katsomistakin!  ;=)

4 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

En ole katsonut näitä aikoihin. Putouksen yhden jakson joskus sen alkuaikoina, muista en tiedä mitään. Ei ole mielestäni aikaa TV. tuijotteluun. Katson, jos kerkiän Hakekaa kätilö ja joskus harvoin joitakin asiaohjelmia, mutta en edes olympialaisia -mies katsoi ja minä kuuntelin - ja vilkaisin joskus tietokoneelta kyllä...ai niin sen kultamitalihiihdon alusta katselin...

Maisakaisa kirjoitti...

En ole minäkään katsonut, mutta pidän tuon tyyppisiä ohjelmia (kuten myös erilaisia sotia: kokkisota, kuorosota...), joissa etsitään heikointa lenkkiä, joka haukkujen kera pudotetaan, kiusaamisena. Sellaista mallia annetaan nuorisolle, joka silmä kovana niitä tuijottaa. Sitten ihmetellään, miksi lapset kiusaavat toisiaan.

Eikö voisi olla hyväntahtoisia huumoriohjelmia? Kannustavia kilpailuja?

Tita kirjoitti...

Tunnustan, että en ole koskaan katsonut näitä ohjelmia. Ai niin, sä unohdit sen Big Brotherin. Eipä sitä täällä meilläkään paljon telkkaria seurailla. Viimeksi catsitter halusi katsoa olympialaisia, ja kaikki kanavat olivat kadonneet. Mietittiin, että kyllä ne vielä 3 kuukautta sitten näkyivät...catsitter latasi kanavat uudelleen ja saattoi seurata olympialaisia.

Jaana kirjoitti...

Ihanaa Pappilanmummo, Maisakaisa ja Tita! En olekaan ainoa ihminen maailmassa, joka välttää näiden ohjelmien katselua. Ihan luulin... ;=)

Minusta myös tämä nolauskulttuuri on ala-arvoista. Ehkä se kuvaa tätä aikaa: "Minulle kaikki ja heti paikalla, viis muista!"