maanantai 3. maaliskuuta 2014

Ihottuma


Leikkauksen jälkeen pistin Klexanea 10 päivän ajan. Lääke on tuttu myös edellisistä leikkauksista, sillä meillä on suvussa äidin puolelta taipumus veritulppariskiin operaatioiden jälkeen. Luulen, että lääkitys minulla on hätävarjelun liioittelua, mutta vakavasti sen aina lääkärit ovat ottaneet.

Pistokset ovat ohitse ja nyt samalla alueella on punaista ihottumaa. Olen sitä hoidellut kortisonivoiteella, sillä muuten kutisee kiusallisesti. Aiemmin ei tällaista ole tullutkaan.

Olenkohan pistänyt huolimattomasti vai vain herkistynyt? Viikon päästä on lääkäri ja jos vaiva ei ole hellittänyt, täytyy sitä vilauttaa hänelle. Eipä tuo kovin isolta alueelta onneksi näytä.

Ulkona sataa räntää. Äsken tuli aivan tajuttoman suuren kokoisia riekaleita muutaman minuutin ajan. Aamulla kävin saattamassa äidin kuntouttavaan päivätoimintaan ja jo silloin kastelevaa räntää oli ilmassa. Piti kipsikin suojata muovipussilla, sillä muuten kosteus olisi mennyt lapasen virkaa tekevän neulesäärystimen läpi. Ei mikään mukava ulkoilusää!

2 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Pikkuisen satoi lunta täälläkin, mutta suojasää muuten.
Olet opetellut itse pistämään! Toivottavsti ei siitä tule mitään pahempaa eli isompaa allergista...

Jaana kirjoitti...

Olen pistellyt itseäni jo Hodgkinin taudista lähtien, silloin valkosolujen kasvutekijää, nyt viimeisimpien leikkausten yhteydessä Klexanea. Ensimmäisellä kerralla pistäminen oli jännittävää, mutta menee jo rutiinilla.