tiistai 25. helmikuuta 2014

Vapautta!


Vaikka kipsikäsi kahlitsee, tänään koin kuitenkin sanoinkuvaamattoman vapauden tunteen: Pystyn ajamaan autoa!

Kokeilin ensin vaihteiden vaihtamista ja kun se onnistui, starttasin (vasemmalla kädellä!) ja lähdin käymään mökillä. Ajaminen sujui ihan hyvin, mutta sen verran kipsi haittaa, ettei tule mieleenkään lähteä satoja kilometrejä hurjastelemaan. Pikkumatkat riittävät hyvin.

Perillä kävelin varovasti osaksi jäisellä tiellä, jotten lankea uudemman kerran. Sen sijaan mökillä ei ollut lunta laisinkaan. Rinteet olivat ihan paljaat kuin huhtikuussa konsanaan. Kummallista! Äimistelin kukkapenkkien ääressä, mutta onneksi ei krookuksia tai narsisseja vielä näkynyt.

Jään päällä oli vettä, mutta se ei haitannut retkiluistelijoita, jotka viilettivät ohitse kuivia reittejä hakien. Minä en sattuneesta syystä uskaltanut jalallani jäälle astua! Ilma oli pilvinen, mutta pientä auringon aavistusta näkyi taivaanrannassa.

Ylämökin verannalla oli kuolleena ikkunaan lentänyt pitkänokkainen pikkulintu. Tutkiskelin sitä pitkään, mutta en tunnistanut lajia. Pitääkin tänään vielä katsoa lintukirjasta, jos nimi löytyisi.

Vielä pitkään illalla oli hyvä olo autolla ajamisesta. :=D

2 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Hurraa, se onnistui!
Ja riemu, kun pääsit mökillä käymään. Huomenna olen minäkin menossa mökille, jos ei tule mitään estettä.

Jaana kirjoitti...

Kun on aina tottunut autolla huristelemaan, kieltämättä tuntui oudolta ajatella monta viikkoa hissuttelevansa vain paikoillaan.