torstai 27. helmikuuta 2014

Puukiipijä

Mökillä ikkunaan lentänyt pikkulintu oli puukiipijä. En sitä aluksi tunnistanut kuolleena, kun höyhenpeitekin oli sikin sokin, vaikka muuten se onkin ihan tuttu lintu puun rungolla. Tutkin lintukirjaa ja heti onneksi osui silmään. Ohut, kaareva nokka jäi mieleeni.

Eipä ole ennen tämän lajin lintu ikkunaan lentänyt. Puukiipijöitä on mökin maastossa ja pihapiirissä, sillä meillä on lähistöllä runsaasti suuria puita, joita se tarvitsee. Kerran saunan lauteillakin seurasin, kun se kulki männyn runkoa pitkin ylös ja alas aivan ikkunan takana olevassa puussa.

Lintulaskennat ovat menossa meilläpäin. Olen kaksi kertaa viime päivien aikana tavannut tutun lintuharrastajan reppu selässä kulkevan maastossa kiikari kaulalla. Varmasti kohta jo saadaan meilläkin ensimmäiset harvainnot muuttolintujen saapumisesta. Etelämpänä on jo nähty kiuruja ja töyhtöhyyppiä.

Meiltä on kaikki lumet sulaneet!

2 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Mökillä oli vielä lunta hieman pohjoisen puolella pääasiassa, mutta kotosalla lähes kaikki lumet ovat sulaneet pohjoisen puolta lukuunottamatta.

Jaana kirjoitti...

On tämä metka talvi. "Maaliskuu maksaa helmikuun heleät päivät!" Tosin aurinkoa helmikuussa ei paljon ole ollut. Kyllä vielä lunta tulee, ennustan minä.