tiistai 22. lokakuuta 2013

Turhaa marinaa?


Tulimme Helsingistä viikonloppuna. Kotiin tullessa havahduin siihen, että lämpötila sisällä tuntui hieman viileältä. Sunnuntaina oli kuitenkin sen verran kiireinen päivä, etten ehtinyt asiaan kiinnittää huomiota.

Maanantaiaamuna huomasin, että lämpömittari sisällä näytti 19 astetta. Illalla kotona oli huomattavan vilpoista ja lähdinkin kyselemään naapureista, onko heillä myös.

Sain juttuseuraksi kaksi vanhempaa naishenkilöä, jotka olivat vihaisia ja loukkaantuneita. He olivat aamupäivästä käyneet valittamassa kylmyyttä isännöintitoimistossa, jossa olivat lähtiessään kuulleet toimiston väen kommentoivan "mummojen marinaa"! Tämä kommentti ei ollut ilmeisesti tarkoitettu asianomaisten korviin. No, ihan epäasiallista puhetta isännöintitoimiston väeltä joka tapauksessa.

Lohdutin naapurin rouvia ja lupasin hoitaa seuraavana aamuna asiaa itse. Illalla katselin uutisia villatakissa ja -sukissa sekä lisäksi shaaliin kääriytyneenä. En yhtään ihmettele, että vanhempien rouvien mitta oli täynnä. Minä olin ollut viileydessä vain pari päivää, he olivat kärvistelleet jo loppuviikosta saakka.

Soittelin heti aamulla huoltomiehelle, joka sanoi asian selvitetyksi jo eilen ja lämpöä oli lisätty. Kerroin, että mitään parannusta tilanteeseen ei kuitenkaan tullut meille 7. kerrokseen asti. Huoltomies ihmetteli kovin mutta lupasi käydä katsomassa uudelleen.

Tunnin päästä sain kiitosviestin naapurista. Lämpö oli palannut! Vika oli ollut tukkeutunut venttiili lämpökeskuksessa. Niin, ei siis "mummojen höpinöitä" vaan ihan oikea vika!

Kurjaa, että vanhempien ihmisten asialliseen palautteeseen joskus suhtaudutaan epäilevästi. Minuakin suututti, kun tajusin, että minun valitukseni otettiin todesta, mutta yli kahdeksankymppisten puheet niputettiin otsikon Turhaa marinaa alle. Ikärasismiako?

Ei kommentteja: