perjantai 11. lokakuuta 2013

Koiruuksia


Ihanaa, perjantai! Tavallisesti meillä olisi alkanut tänään syysloma, mutta tänä vuonna loma on vain kolmen päivän mittainen, sillä maanatai ja tiistai työskennellään. Mokomakin älynväläys jollain!

Lähdimme viemään uutta kottikärryä erämaamökille. Siellä oli Karin kummipoika kihlattunsa kanssa koirineen viikonloppua viettämässä. Siis: ei sähköä ja mökki ollut kylmillään koko syksyn. Aikamoista erähenkisyyttä yöpyä siellä tähän aikaan vuodesta! He ovat olleet mökillä useamman kerran kesän ja syksyn aikana ja sanoivat saunomisen lämmittävän takan kanssa nopeasti tilat, mutta minä olisin vähän toista mieltä. Meikäläisen lihakset ovat niin herkät kosteudelle, että varmasti paikkoja särkisi yöllä. No, nuorten keho on toista maata!


Kaupunkilaiskoirat nauttivat vapaana juoksemisesta ja telmimisestä. Toinen kävi uimassakin eikä tuntunut olevan moksiskaan kylmästä vedestä. Onhan se koirille ihanaa, kun saavat olla koko ajan vapaana eikä niitä tarvitse edes vahtiakaan. Ainoa vaara on puolen kilometrin päässä menevä junarata. Onneksi junia menee tosi harvoin eivätkä koirat lähde yksin niin kauas.

Kottikärryt saatiin kasattua ja koirien vouhotusta oli kiva seurata. Vähän ilma viileni illalla ja nyt kotona oli viluinen olo. Kuuma tee kuitenkin auttoi. Nyt vain oleillaan!

2 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Ihanaa olisi olla mökillä, tuollaisella ilamn sähköjäkin. Kaminalla meilläkin vain läämitetään ja sauna tietysti. Venekin on vielä kääntämättä.

Jaana kirjoitti...

Meillä on ilmalämpöpumppu huhti-lokakuu välisen ajan sillä mökillä päällä, jolla kesäni vietän. Tai pumppu on tietysti pois keskikesällä, jolloin lämmitystä ei tarvitse. Minusta kylmässä mökissä olleisiin vuodevaatteisiin hiipii heti kosteuden tuntu. Meidän suvun naiset ovat niin herkkiä kosteudelle, että heti alkaa paikat särkeä yöllä. Ei voi kuvitellakaan nukkuvansa kylmässä mökissä olleilla petivaatteilla, vaikka kuinka muuten olisi saatu lämpö jo huoneisiin.

Ennen lämpöpumppuaikaa meillä oli sähköpatja käytössä, joka hyvin kuivasi yhden illan aikana kylmän mökin vuodevaatteet yötä varten. Se on nykyään saunakamarissa, jossa ei ilmalämpöpumppua ole ja pelittää erinomaisesti.

Takassa ja kaminassa poltetaan puuta myös, varsinkin syksyisin ja huonolla säällä. Takkatuli on niin tunnelmallinen ja ihana!