sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Sunnuntaina


Tänään oli kirkossamme sadonkorjuun kiitosmessu. Ehtoollisleipänä oli tavallista leipää ja jumalanpalveluksen jälkeen srk-talolla uutispuuro. Hyvää oli, vaikka en ruispuuron ystävä juuri olekaan. Samalla tapasin tuttavia ja oli mukava jutella pitkästä aikaa puuron ja kahvin lomassa.

Messusta tullessa kävin katsomassa äitiäni. Hampaanpoistosta on huomenna viikko, mutta vielä särkyä on välillä. Onneksi on hyvät kipulääkkeet.

Iltapäivällä kävelin hautausmaalle. Aurinko paistoi, mutta viileää oli. Ensimmäisen kerran tänä syksynä piti laittaa päähinekin päähän. Hautausmaalla haravoin isän haudalta lehdet ja kiertelin katsomassa uusia hautakiviä. Paljon oli tuttuja. Kävelyretkellä kului puolitoista tuntia ihan huomaamatta!

Nyt olen lukenut urakalla Helsingin reissun aikana kertyneitä lehtiä. Miten postia voikin tulla niin paljon pienessä ajassa! Sanomalehdet sain jo laitettua pois, mutta vielä pitää lukaista muu posti.

Mukava oli olla lomalla muualla, mutta nyt tuntuu taas kivalta olla kotona. Huomenna alkaa tavallinen arki koulutöineen. Totuuden nimessä on sanottava, että tämän syksyinen "tynkäloma" ei kyllä ollut kestonsa puolesta mistään kotoisin! Toivottavasti saamme ensi vuonna taas viikon mittaisen syysloman.

Ei kommentteja: