sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Sadoittain naakkoja


Naakkojen pesintä onnistui kesällä ilmeisen hyvin, sillä meillä lentää kaupungin yllä ilta- ja aamuhämärissä sadoittain naakkoja. Joskus parvi on niin suuri, että ei taida tuhat lintua riittää. Eilen illallakin naapuritalojen katot olivat aivan täynnä lintuja ja toinen mokoma lenteli vielä ilmassa.


Välillä tuntuu kuin eläisi todeksi Hitchcockin Lintuja - paitsi ettei näiden siivekkäiden lähestyminen tunnu pelottavalta. Vähän huimauksen tunnetta tulee, kun katselee niiden lentävän ikkunoiden ohitse katolle tai vinhaa vauhtia ohitse.

Ilta- ja aamuhämärissä alkaa joukkolento, joka on taidokasta seurattavaa. Ihmettelen, miten ne eivät törmää toisiinsa, kun lentävät niin lähekkäin ja kovaa vauhtia. Taas on ikkunan takana harjoitukset menossa!

2 kommenttia:

Tita kirjoitti...

Juu, mä pääsin kanssa seuraamaan Loviisassa naakkojen kokoontumisajoja. Linja-autoasemalla aamulla seistessä viereisen puiston tosi isoon lehmukseen pelmahti ihan mieletön määrä naakkoja. Sama juttu aina aamuisin. Varmaan vaihtoivat kuulumisia keskenään...

Jaana kirjoitti...

Mitähän niille talvella tapahtuu? Silloin niitä on huomattavasti vähemmän. Taitavat osa siirtyä etelämmäksi.