tiistai 8. lokakuuta 2013

Lahjaa ostamassa


Työtoverini täyttää 60 vuotta. Työyhteisönä muistamme häntä ja kaupunki myös. Koska pikkukoulumme on kuitenkin oma yksikkö, vaikka olemmekin osa suurempaa opinahjoa, olemme aina muistaneet meidän koulussa työskenteleviä ihan omalla lahjalla.

Kävin tänään etsiskelemässä suurta lyhtyä. Löysinkin juuri sellaisen, jota olimme ajatelleet: vaalea, pienillä ruusukkeilla koristeltu, mutta kuitenkin yksinkertaisen tyylikäs. Sisälle lyhtyyn valitsin eri ruskean sävyillä ja valkoisella koristellun kookkaan kynttilän. Kokonaisuus oli oikein kaunis ja kaiken lisäksi vielä kotimaista tekoa, niin lyhty kuin kynttiläkin.

Ihme, että näin helpolla löytyi saajansa oloinen ja antajiensa mielikuvaan sopiva lahja. Joskus miettii päänsä puhki ja ravaa kymmenessä liikkeessä eikä kuitenkaan löydä ihan sopivaa. Nyt tärppäsi heti ensimmäisestä paikasta! Vielä kun saisi isokokoisen lahjan ehjänä saajalleen...

2 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Pääseekö työtoveri jo eläkkeelle vanhan säännön mukaan? vai vielä muutama vuosi...

Jaana kirjoitti...

Tämä työtoverini on koulunkäyntiavustaja ja heidän eläköitymisaikaansa en tiedä.

Itse kuulun niihin opettajiin, jotka saivat aikoinaan valita joko vanhan eläköitymisiän 60 v. tai uuden, joka oli reilusti yli 60.

Taisin olla nuorinta ikäluokkaa, joka valinnan piirissä silloin oli. Valitsin hetkeäkään epäröimättä vanhan. Aion myös jäädä eläkkeelle 60-vuotiaana, jolloin ehdin olla opettajan työssä 37 vuotta. Eiköhän se riitä!