maanantai 25. helmikuuta 2013

Latuja ja koiruuksia


Aamupäivällä kävin hakemassa sisareni koiran Nellan luoksemme. Hän (tai se, kuinka vaan) on pari päivää meillä hoidossa.

Lähdimme iltapäivällä mökille, jotta Nella saa juosta vapaana. Kyllä se vipelsikin! Oli ilmiselvästi onnellinen painellessaan täyttä laukkaa pitkin ja poikin.

Minä tyhjensin alaverannan lumesta ja sitten lähdimme jäälle hiihtämään. Latu oli mennyt umpeen, mutta hiihdin tuoreissa moottorikelkan jäljissä. Niissä oli hyvä hiihtää ja koirankin mukava juosta. Jossain vaiheessa selvisi, miksi latua ei oltu avattu meidän kohdalta. Latukone oli tulossa meille päin, mutta vettä nousi jäälle niin runsaasti, että se oli kääntynyt takasin. Nellan jälkiinkin tuntui paikka paikoin nousevan heti vettä, kun se juoksi muualla kuin raiteissa.

Minä sain kuitenkin hiihdeltyä ihan tarpeeksi. Nellakin oli väsyneen oloinen, kun palasimme rantaan: Olihan se juossut ainakin kolme kertaa pidemmän matkan kiemuroissaan kuin minä hiihtäen. Kauan koiraa väsymys ei kuitenkaan vaivannut, vaan vähän aikaa levättyään se paineli taas entisen lailla pitkin pihapolkuja humpsuttaen omiaan.

Illalla olen katsonut Housen, lempisarjani. Kohta lähdemme koiran kanssa vielä iltapisulle ja sitten nukkumaan. Kivaa, tämä lomailu!


Ei kommentteja: