keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Aurinkoisia latuja

Meillä paistoi vihdoin ja viimein tänään aurinko kirkkalta taivaalta viikkojen harmauden jälkeen. Mikä ihanuus! Hieno talvipäivä oli mukava senkin vuoksi, että vietimme töissä koulun hiihtopäivää.


Olimme koko koulun väki ladulla aamupäivän. Makkarakepit eväsrepusta keikkuen kannoimme sukset kolmen sadan metrin päähän, josta pääsi jo ladulle. Pienten kanssa on monta ja jotain, ennen kuin pääsee matkaan: Onko vessassa käyty, eväät mukana, monot jalassa, kaikki annetut vaatteet päällä ja sukset sauvoineen kainalossa? Silti voi vaikka mitä tapahtua matkan varrella ja tapahtuikin!   ;=)


Hiihdon lomassa paistoimme nuotiolla makkaraa sekä nautimme muista, ruhtinaallisista eväistä. Ainakin lapsilla tuntui olevan reppu täynnä syötävää, kun oli eväät koulun puolesta ja lisäksi vielä varmuuden vuoksi kodinkin laittamia. Aurinko helli meitä koko ajan ja nautin siitä itse suunnattomasti. Tosin nämä virkavelvollisuudet (suksien jalkaan laitot, syöttämiset, juottamiset, makkaroiden paistamiset ja vessaan viennit) jonkin verran haittasivat luonnon ihastelemista, mutta kivaa silti oli.


Jokainen oppilas sai itse päättää, kuinka monta kierrosta ladulla hiihti. Sukset suihkivat ja eväät upposivat nälkäisiin vatsoihin. Iloisina palattiin koulun pihaan, jossa vasta väsymys iski ja moni heittäytyi lumihankeen kuin "piitsille" nauttimaan auringon lämmöstä.

Mahtavan hieno, aurinkoinen päivä antoi paljon ekstraa laturetkellemme. Lisäksi lyhyt työpäivä toi mahdollisuuden jatkaa rauhassa huomisen valmistelua ja kotiinkin pääsin ihan ihmisten ajoissa. Innostuin vielä illan suussa ennen kuoron harjoituksia siivoamaan varastoakin. Tänään ei varmaan tarvitse sängyssä Nukkumattia odotella!

1 kommentti:

pappilanmummo kirjoitti...

Ihana ulkoilupäivä!