tiistai 26. helmikuuta 2013

Aurinkoinen laturetki


Lähdimme tänään taas hiihtelemään koiran kanssa mökille. Tällä kertaa paistoi aurinko ja lämmintä oli muutama aste. Jäällä tuuli, mutta se ei tuntunut onneksi kylmältä.


Nella hölkötteli edellä ja minä hiihtelin perässä. Alkumatkasta se juoksi ylimääräisiä koukeroita ja välillä päästeli tuhatta ja sataa. Mitä kauemmin olimme hiihtäneet, sen lähempänä minua se juoksenteli. Loppumatkasta juoksi 15 metriä edelle, istui ja odotti, kunnes sain sen kiinni. Sitten taas spurttasi ja odotti. Kyllä näköjään energinen koirakin väsyy. Kotona odotti madekeitto väsyneitä hiihtäjiä = minua!

Nella ei myöhemmin ollut moksiskaan juoksulenkistään. Olisi ollut varmasti valmis uuteen koitokseen. Tämän tyyppistä koiraahan ei juoksuttamalla väsyneeksi saa, paremminkin aivotoimintaan liittyvällä koulutuksella. Piiloteltiin myöhemmin namuja ympäri huushollia ja koira etsi innokkaasti joka ainoan. Rauhoittui päiväunille, kun minäkin kellahdin sänkyyn.

Mukava hiihtokaveri!

3 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Mukavia mökkihiihtoja.
Teillä on sauna rannassa ja mökki mäellä kuten meilläkin - järvi vaan näyttää paljon suuremmalta...
Meillä eivät latukoneet mökilläpäin kulje - muutama moottorikelkka kylläkin oli mennyt jäällä.

Jaana kirjoitti...

Sauna on todellakin vain muutama metri rannasta. Onneksi meillä on korkeat rantatöyräät, joten ei tarvitse pelätä veden nousemista. Ei ylämökkikään ole kuin 20 m päässä rannasta.

Järvi on 7 km pitkä ja leveimmillään parisen kilometriä. Meidän kohdalta toiselle rannalle on noin 700 m, mutta leveämpi selkä alkaa heti meidän naapurista. Eli ei ole suuri meidänkään mökkijärvemme.

pappilanmummo kirjoitti...

meillä järvi ei ole kuin 800 metriä pitkä ja noin 150 leveä leveimmillään... noin 0,1 neliökilometriä.