lauantai 29. lokakuuta 2011

Ystäväni Kamerunissa


Ystäväni on yli kuukauden matkustamisen jälkeen perillä Afrikassa Kamerunissa.Takana on 6 600 km. Matka alkoi Hämeestä Pälkäneen Äimälästä, Puolassa pysähdyttiin lepäämään kymmeneksi päiväksi ja reitti jatkui lopulta vaarallisesti myös Libyan Sirten kaupungin ohitse juuri silloin, kun siellä taistelut olivat pahimmillaan. Olen onnellinen Jukan puolesta, että hän on nyt turvallisesti talvikodissaan lepäilemässä matkan rasituksista.


Jukka teki koko matkan lentäen - omilla siivillään. Tänään olen iloinnut siitä, että pitkään seuraamani satelliittisääksen matka on tältä syksyltä saanut turvallisen päätöksen Lagdo-järven rantapuuhun. Aika merkillinen saavutus taas kerran!


Kuinka ihmeessä linnut jaksavat ja pystyvät tällaiseen suoritukseen? Olen vuosien saatossa seurannut satelliittisääksiä ja aina onnellinen loppu muuttomatkalla saa minut hämmästelemään. Ilman satelliittejä emme saisi tietoa näistä huimista muuttomatkoista, joten nykytekniikka on avannut aivan ainutlaatuisen mahdollisuuden päästä "salamatkustajana" seuraamaan muuttolintujen puuhia.


Hyvä Jukka! Mahtava suoritus! Yritä nyt selvitä talven vaaroista siellä Afrikan kuuman auringon alla. Muista karttaa ihmistä - pedoista vaarallisinta!

Ei kommentteja: