lauantai 15. lokakuuta 2011

Talviteloille



Aamulla oli ihana herätä, kun ei ollut mihinkään kiirettä. Loikoilin pitkään ja luin aamun lehden. Sitten tulikin kiire aamupalan jälkeen hakemaan kummityttö Annaa, joka oli urheiluseuran kahvilassa paikkaamassa vanhempiaan, kun nämä olivat siellä Tayssin suunnassa. Kahvilassa oli ollut aika rauhallinen aamupäivä, joten Anna oli pärjännyt hyvin.


Samalla reissulla haettiin Emma isovanhempien luota. Isä oli lähtenyt hakemaan äitiä ja Iikkaa sairaalasta. Yö oli mennyt hyvin, eikä mittaukset olleet osoittaneet mitään vuotoa sydämestä. Poika pääsi siis kotiin helpottuneiden vanhempiensa kanssa. Evääksi annettiin tieto, että takaisin saa tulla heti, jos jotain epäilyttävää tapahtuu. Pienillä sivuääniä kuuluu helpommin, mutta Taysin reissulla Iikan sydänäänet olivat olleet ihan normaalit.


Lähdimme tyttöjen kanssa iltapäivällä mökille. Siellä odotti kukkapurkit tyhjentämistä ja puutarhakalusteet poislaittamista. Ilma oli aika viileä, viitisen astetta lämmintä. Työn touhussa ei kuitenkaan kylmä ehtinyt tulla. Nostelimme verannan kaikki kalusteet sisälle talveksi ja pihalta vastaavasti sateensuojaan verannalle. Lisäksi vietiin puutarhaletkut suojaan ja kaikki "sata" kukkapurkkia tyhjennettiin. Kari kiipesi vielä irrottamaan huussin katolta tuulituulettimen. Turhaan se talvella pyörii ja kuluttaa laakereita, kun sen palveluksia ei siihen vuodenaikaan tarvita. Minä tyhjensin suotokanisterin ja sotkin vaatteeni! Tytöt yökkien kauhistelivat vieressä : )  Onneksi on pesukone olemassa!


Kari paistoi grillissä meille makkarat ja vähän namiakin oli mukana työnteon jouduttamiseksi. Kaikki saatiin tehtyä. Ainoastaan lakanat jäivät vielä sänkyihin. Nyt kun syysloma on alkanut, menen viikolla käymään ja napsin ne sitten mukaani.


Mökki on nyt talviteloilla! Haikeaa... Hyvin se meitä palveli yli 4 kuukautta, koko pitkän kesän, jolloin siellä oltiin lähes herkeämättä. Nyt on mukava olla taas kaupungissa.

Ei kommentteja: