keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Pikkuisen tumput


Lauantaina kiertelin kauppoja etsimässä pienelle vastasyntyneelle tumppuja. Luulin noin vain löytäväni ohuet ja pehmoiset, joita voi sisällä käyttää, ettei mukula raavi pikku sormillaan kasvojaan. Luulopa ei ole tiedon väärti! Kymmenessä kaupassa, myös lastenvaatteiden erikoisliikkeissä juostuani tajusin, että sellaisia ei todellakaan ole valmiina myytävänä.


Niinpä ostin vauvalankaa ja nyt olen neulonut jo kahdet parit pieniä lapasia ilman peukkua. Toiset ovat jo olleet käytössäkin. Niitä onneksi väkästää nopeasti ja helposti.


Aika omituista, ettei tällaisia kapineita ole kukaan älynnyt tehdä tuotantoon. Luulisi, että monet äidit niitä käyttäisivät. Vauvat ovat epeleitä työtämään sormiaan kasvoihinsa ja helposti tulee naarmuja ja silmätulehduksia. Ainakin meidän pikku Iikka sai jo silmän alle omatekoisen punaisen viirun. Jospa tumput auttaisivat ainakin silloin, kun kukaan ei ole perään katsomassa, mitä pikku kätösillä puuhataan. Ja eihän pikkuista kukaan ehdi herkeämättä vahtimaan, vaikka perheessä neljä hoitajaa onkin.


Ei kommentteja: