lauantai 8. lokakuuta 2011

Kulinaristisia nautintoja


Söimme päivälliseksi eilen mökiltä pyydettyä siikaa, jonka Kari valmisti uunissa sitruunapippurilla, purjolla ja tillillä höystettynä. Lisäksi oli höyrytettyjä kasviksia ja rucolasalaattia fetajuustolla. Hyvää, nam-nam!


Illalla teimme suppilovahverokeittoa, johon laitoin Koskenlaskijajuustoa ja mustapippuria. Keittoa tuli niin runsaasti, että sitä riittäisiä pienelle armeijalle. Kari sitä syö alkuviikosta ja pakkaseen menee varmasti myös. Jälkiruokana oli marjabanaanirahkaa, jossa oli sekaisin puolukkaa, karpaloa, mustikkaa ja mansikkaa. Palan painikkeena oli Argentiinasta Mendozan punaista. Kaikki niin hyvää, nam-nam!


Miten helppoa lähiruokaa tänään ollaankaan syöty (juomaa lukuunottamatta)! Ei lisäaineita, ei eineksiä. Vaikka minä en ole mikään kokkikolmonen ja  mottoni on "nopeasti ja helposti", vapaapäivänä on mukava syödä itse tehtyä ruokaa. Kari on se meidän courmet-ihmeemme, jota ilman tämänkään päivän hyvät maut eivät olisi syntyneet. Minä kuitenkin tein rahkan ja maustoin keiton, joten jotain ripausta oli minultakin.


Nyt seuraamaan tähdenlentoja. Kohta kuljemme 110 vuotta vanhan pölypilven läpi!

Ei kommentteja: