torstai 6. lokakuuta 2011

Päivän uutisia


Päivän lehden lukemisen jälkeen käy joskus niin, etten jälkeenpäin pysty palauttamaan yhtään uutista mieleeni. Tänään minut kuitenkin pysäytti nämä:


- Kuopiossa hirvi söi poikien kannabisviljelmät! (Aamulehti 6.10.11) Oikein hykertelin pitkään mielessäni tämän uutisen jälkeen. Olisipa näin valveutuneita metsäneläjiä enemmänkin, jotka varjelisivat teoillaan nuoret laittomilta poluilta. Toivottavasti hirven pönttö ei mennyt sekaisin tai tullut vatsanväänteitä!


- Lääkäri Pekka Tuomola antaa opiaattiriippuvaisille Helsingin Diakonissalaitoksella Suboxone-korvaushoitoa. Hän haluaa olla parantamassa huumeiden käyttäjien elämänlaatua. Yhteiskunta säästää vuodessa 45 000 euroa, jos narkomaani pysyy irti rikoksista ja muista huumeista, ei tartuta hiviä tai muita tauteja. Tuomolalle työ on pitkälti myös auttamista ja ihmisoikeuksien kunnioittamista. Hän haluaa auttaa katsomatta ihmisen taustaa tai tekoja. Lisäksi Tuomola toimii kidutettujen kuntoutuskeskuksen ylilääkärinä ja käynnisti viime keväänä muiden vapaaehtoisten kanssa Global Clinic -nimisen paperittomien maahanmuuttajien klinikan. (Kotimaa 6.10.11) Upeaa työtä mieheltä, joka on syntyisin kotikaupungistani!


Huumeisiin liittyviä olivat molemmat uutiset. Valitettavasti aineet ovat todellisuutta Suomen joka kolkalla, myös omassa pikkukaupungissani.

Ei kommentteja: