torstai 14. lokakuuta 2010

Taidepäivän taiteilua


Koulumme taidepäivässä tänään taiteilimme oikein urakalla. Kaupungin projekti Taidetuubi jalkautui koululle pitämään erilaisia pajoja taiteilijoiden johdolla. Oli maalausta, grafiikkaa, piirtämistä, videotaidetta ja muotoilua.


Itse olin grafiikkapajassa apulaisena. Lapset tekivät monotypiaa ja siihen yhdistettiin vähän kollaasiakin. Paja oli työläs meille kahdelle aikuiselle, mutta lapsille "taivas". Voi sitä luomisen iloa ja rohkeutta! Kun työtapa ja sen vaiheet oli selitetty, kaikki lähtivät iloisina ja innokkaina tekemään omaa juttuaan. Yhtään nyrpeää ilmettä ei näkynyt päivän aikana. Kun prässistä vähitellen alkoi ilmestyä oma vedos, ihastuneet ilmeet olivat näkemisen arvoisia. Kyllä niitä ikuistettiinkin kameralla aina, kun ehdittiin.


Valtavan hienoa, että lapset pääsevät taiteilijan johdolla ja aidoilla välineillä tekemään OIKEAA taidetta. Kyllähän me taiteilemme koulussa viikoittain, mutta käytettävät materiaalit ja välineet ovat rajallisia ja esim. grafiikan kokeilut aika alkeellisia. Nyt saatiin siitäkin oikein aimo annos tietoa ja taitoa.


Kaupungille suurkiitos! Tämän jälkeen ei pitäisi enää olla epäilystä siitä, asummeko todella taidekaupungissa.


 

Ei kommentteja: