perjantai 8. lokakuuta 2010

Matinea


Eilen illalla olin musiikkikoulun matineassa. Pieniä soittajia oli viitisenkymmentä ja meitä yleisöä tietenkin salin täydeltä. Sisarentyttäret molemmat soittivat siellä. Emmalle se oli ensi kerta, vaikka hän on jo kolmisen vuotta soittanut pianoa. Nyt on vuosi takana musiikkikoulussa, sillä ensin soitti yksityisesti mutta samalla opettajalla.


Jännitin Emman soittoa. Niin jännitti hän itsekin, mutta hienosti meni. Hän soitti nelikätisesti turvallisesti opettajansa kanssa kansansävelmän Hepokatti. Sisarensa sitä soitteli aiemmin myös ja mummin 70-v. päivillä soitimme sen Annan kanssa yhdessä.


Anna soitti ystävänsä kanssa Israelilaisen tanssin ja sekin meni ok. Anna on jo tottunut esiintyjä, kun on jo monet matineat kolunnut ja esiintynyt myös laulaen. Myös oppilaitani oli soittamassa, niin nykyisiä kuin entisiäkin. Viime vuonna kutosen tytöt pyysivät minua parikin kertaa kuuntelemaan matineaan soittoaan. On opettajalle aika suuri kunnia saada henkilökohtainen kutsu murrosikäiseltä! Tottakai sitä noudatin!


Musiikkikoulu tekee hienoa työtä lasten musiikkikasvatuksen saralla. Nykypäivänä metodit ovat muuttuneet minun soittoajoistani ja pianistitkin saavat yhteismusisoinnin iloa säestäessään toisia soittajia ja soittaessaan monikätisesti. Sellaista ei ollut 70-luvulla! Silloin vain yksin hierrettiin pianon kimpussa, kun muut kirmasivat pitkin pihoja kavereineen.


Omat soittotuntini kestivät vuodesta 1968 vuoteen 1984 eli 16 vuotta! Ensin musiikkiopistossa ja sitten yliopistossa. Kivaa oli välillä, mutta työläitäkin ja tylsiä kausia vuosiin mahtui. Nyt olen siitä aherruksesta kiitollinen, kun työkseni saan musiikkia opettaa ja myös harrastaa. Onneksi äiti ja isä eivät antaneet harrastusta lopettaa, vaikka muistan muutaman kerran sitä tosissani mankuneenikin.


Viikonloppu alkanut, ihanaa! Nukuin koulusta tullessa päiväunet ja nyt on virkeämpi olo. Onneksi ei ole mitään pakollista tiedossa lähipäiviin. Rentouttavaa viikonloppua meille kaikille!


Ei kommentteja: