sunnuntai 10. lokakuuta 2010

Mökkipuuhailua myrskytuulessa


VOI, MIKÄ PÄIVÄMÄÄRÄ : 10.10.10!    Ihan tässä numerofriikki sekoaa!! (Kyllä Aleksis jäi toiseksi lippuineen!)


Jumalanpalveluksen jälkeen, jossa Minna-kanttori taas lauloi niin sielua hivelevän kauniisti, lähdimme mökille. Lankomies oli isänsä kanssa lähtenyt sinne veneellä uistelemaan jo aamulla ja me muut tulimme päivällä perässä, kunhan sisareni sai ruokittua jälkikasvunsa. Tytöt eivät tällä kertaa tulleet mukaamme, mutta koira otettiin.


Kävelimme isolta tieltä, joten Nella sai juosta vapaasti ja Kari vei auton perille. Kyllä koira taas nautti: Juoksi mahdottomia spurtteja edestakaisin ja kolusi ojat, pellot ja tietenkin kaikki vetiset paikat. Mökille se ehti tapansa mukaan ennen meitä. Veneilijätkin olivat jo rannassa. Muutamia haukia oli saaliina. Kari oli jo irroittanut pumpun ja liitokset Peten kanssa ja sitten iskettiin laiturin kimppuun. Kun meitä oli niin monta, sen maille kiskominen onnistui oikein hyvin. Sama tehtiin veneen laiturille ja paatti kumottiin. Nyt on isot ja raskaat hommat tehty, mutta johan syksykin on pitkällä.


Kukkapurkkeja tyhjennettiin ja sitten veneilijät lähtivätkin jo järvelle. Tuuli oli kova, valkoiset vaahtopäät tyrskivät ja varoittelinkin heitä tuulesta. Me vielä kuhkimme pumpun letkun kanssa ja kääntelimme grillin penkkejä. Nellakin huijattiin autoon; tällä kertaa tosi helposti.


Pois tullessa otimme muutamia kuvia. Luonto on niin kauniin keltaisissa värisävyissä. Tästä se alkaa muuttua riisuttuun suuntaan pikku hiljaa ja paljon oli lehtiä ilmassa jo nyt. Sisälle asti niitä kulkeutui.


Mökki alkaa olla talvikunnossa. Sähköt on vielä päällä, mutta kunhan vesiputket on puhallettu, katkaisen nekin. Tuntuu hassulta: Huhtikuussa kaikki laitettiin paikoilleen kesää varten ja nyt tehdään toisiinpäin! Ja kamala ähellys ja vaivannäkö! Mutta on se sen väärtikin. Haikealta tuntuu, kun näkee mökin valmiina "talvilepoon", mutta keväällä sitten taas herätään eloon. Pääseehän sinne talvellakin ulkoilemaan, milloin haluaa. Laulun sanoin:" Syksy on ja kesä on pois, talvea ootellaan. Syksyisen tuulen soivan mä kuulen, kuu katsoo taivaaltaan!"



 

Ei kommentteja: