keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Talven riemuja

                  

Tällä viikolla on satanut muutamana päivänä hieman lunta. Kavala liukkaus on vähän helpottanut, kun nuoskalumi on tarttunut jäätikön päälle. Nyt uskaltaa jo rennommin kulkea ilman nastakenkiä, vaikka varovainen pitää olla edelleen.

Ostin ennen joulua kouluun uusia lumilapioita, sillä tarvitsimme niitä joulujuhlaesityksessä. Oikeastaan hankin ne tietenkin pihakäyttöön, mutta kun ei lunta ollut, ne löysivät ensin tiensä joulupukin pajaan. Nyt ne ovat kovassa kulutuksessa välituntileikeissä. (Tosin kuvassa ei näitä uusia lapioita vielä näy.)

Vaikka meillä on lunta ajankohtaan nähden tosi vähän, viime päivien lumisateet ja auraukset ovat tuoneet pihalle pieniä lumikasoja. Niissä nyt leikitään ja kaivetaan lapioiden kanssa päivät pitkät. Jalkapallokin on jäänyt toiseksi.

Nyt jännätään, saako kaupunki vedettyä ladut hiihtoa varten koulun viereiselle kentälle. Huomenna tiedetään enemmän. Olisi niin kiva, jos lapset pääsisivät ensi viikon liikuntatunneilla hiihtämään ensi kerran tänä lukukautena. Saa nähdä.

2 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Lumessa on mukava peuhata, kun sitä ei ole ollut paljoa tänä talvena.
Latuja täälläkin toivotaan. Mies kävi tänäänkin jäällä hiihtämässä, mutta sukset olivat jäätyneet eli niin luisto ei toiminut.

Jaana kirjoitti...

Alkuviikosta taas vesisadetta. Saa nähdä, ehdimmekö oppilaiden kanssa ladulle, ennen kuin hiihtokelit alkuunsa päättyvät.