perjantai 5. helmikuuta 2016

Hyödyllistä, helppoa ja mukavaa

1121_19.jpg

Alkuviikosta minulta kysyttiin, ottaako taloyhtiömme jätefirman ilmaiseksi tarjoamat metallin ja lasinkeräysastiat. No, totta kai! Pitkään olen toivonut, että meilläkin jätteiden lajittelu siirtyisi uudelle tasolle, sillä nyt on ollut mahdollista vain paperin, pahvin ja biojätteen erottelu sekajätteestä.

Minulle annettiin tehtäväksi katsella, milloin uudet jäteastiat ilmestyvät pihapiiriin. Toimitus oli nopeaa, sillä  eilen huomasin niiden saapuneen. Soittelin huoltofirmaan ja pojat tulivatkin pian ne laittamaan paikoilleen. Sinne astiat saatiin kauniisti muiden kanssa samaan riviin.

Tänään vein metallinkeräysastiaan yhden purnukan. Siis olinkin ensimmäinen, joka sinne mitään laittoi. Huomenna pitää pudottaa lasiastiaankin jotain.   :>)

Todella mukavaa, että lasin ja metallin voi nyt viedä muiden roskien kanssa helposti oman taloyhtiön keräysastiaan eikä tarvitse enää raahata minnekään kauemmaksi. Luulisi sekajätteen määränkin hiukan vähenevän. Luonto kiittää!

3 kommenttia:

Tita kirjoitti...

Täällä meillä ei jäteastioita yleensä ole kiinteistön tai kerrostalon yhteydessä, vaan ne pitää kaikki kiikuttaa keräyspisteeseen. Onneksi meillä on ihan tässä parkkipaikalla keräyspiste. Silloin kun muutimme 2011 syksyllä oli parkkiksella vain 2 sekajäteastiaa. Jonne tungettiin ihan kaikki.

Uusi pormestari oli astunut virkaansa keväällä 2011 ja hän halusi paremman keräys- ja lajittelumahdollisuuden. Eipä aikaakaan, kun toinen sekajäteastia hävisi ja tilalle tulin lasinkeräyspömpeli (täällähän ei ole mitään pullopantteja eli pulloja ei palauteta kauppaan). Hetken päästä saatiin paperi- ja kartonkipömpeli ja kun vielä muovi-metallipömpeli (muovipulloja ei palauteta kauppaan) oli saatu pihaan, totesin, että ns. sekajätepussi oli hyvin pieni. Vähän kauempana olevaan kierrätyskonttiin voi arkisin kiikuttaa elektroniikkajäteet, jäteöljyt, paristot ja akut yms.

pappilanmummo kirjoitti...

Meillä on kotona lajittelu tiskipöydän alla. Sitten viemme ne pihalle omiin säiliöihinsä ja kun ne ovat täynnä ja muuta roinaa (pojan kanssa yhdessä) tarpeeksi, niin kuljetamme jätelaitokselle, jossa taas lajittelu on tarkkaa. Vielä olemme säästyneet maksamasta kuljetuksesta niin kotona kuin mökillä. Kaiken mahdollisen hyödynnämme muutenkin. Ekomaksu toki pitää maksaa.

Jaana kirjoitti...

Mökkikunta muistaa jätemaksulla - käytät jätepistettä tai et. Vapautuksia maksusta annetaan hyvin nihkeästi. Käytän jätepistettä kesällä ahkerasti, sillä sinne voi laittaa lajitellusti kaiken muun paitsi biojätteen. Enkä marmata maksusta yhtään!

Nyt on taloyhtiössäkin kissanpäivät, kun saimme puuttuvat lasi- ja metalliastiat. Patterit pitää viedä kauppaan, mutta se on helppo juttu.