torstai 9. heinäkuuta 2015

Matkalla meren taakse

                          
 
Tänään olimme kuuntelemassa jyväskyläläisen Vox Aurea -kuoron Kalifornian kiertueen lähtökonserttia Taulumäen kirkossa. Viime kesänä kuuntelin kuoroa edellisen kerran, ja kokemus oli niin mahtava, että kipin kapin halusin mukaan taas. 

Ohjelmistossa oli ensin keskiaikaista musiikkia, sitten Lapin tunnelmia, eksoottisia sävelmiä ja tietenkin tuulahdusta Amerikan mailta. Konsertti päättyi Finlandiaan. 

Taitavaa laulua, eläytymistä ja hauskoja koreografioita. Mukava mauste oli esimerkiksi kuoron johtajan Sanna Salmisen laulu Like me, jossa vitsailtiin kännykkävillityksellä, erityisesti selfieillä. Huikaisevan hauska parodia!

Näin korkeatasoinen kuorolaulu on edellyttänyt hurjan määrän harjoittelua. Siinä vaaditaan nuoren lisäksi sitoutumista koko perheeltä. Vastineeksi saadaan mielettömän ainutlaatuisia kokemuksia ja musiikillista taitoa, joka joillain laulajilla myöhemmin jalostuu ammatiksi saakka. 

Kyllä tällaisen kuoron kelpaa lähettää Suomea edustamaan maailman turuille ja toreille. Hyvää matkaa ja mielenkiintoisia konsertteja Amerikan mantereella!

Ei kommentteja: