torstai 2. heinäkuuta 2015

Kesäaherrusta


Aamulla järvi oli peilityyni, joten hankalasti väärään suuntaan kallellaan oleva pihakoivu päätettiin kaataa. Aiemmin sitä oli jo karsittukin oksista, ja jäljellä oli enää runko sekä pieni latvus.


Puu vedettiin kiinni liinoilla mäntyyn, jotta ei rojahda väärään suuntaan. Minä sain vielä kunniatehtävän kangeta sahauksen loppuvaiheessa laudalla runkoa. Oli metka tunne, kun runko alkoi kaatua ja vielä tarkasti haluttuun paikkaan. Loistavaa työtä, metsämies!


Koivu oli visakoivu ja keskeltä jo vähän laho. Oksat olivat tosi känkkärät. Minä kannoin ja pyörittelin pöllejä ja tein suuremmista tilataideteoksen, joka on niin muotia. (Tosin se ei ollut nähtävissä kuin tunnin verran!) Myöhemmin vielä läjitin oksat, ja tein oksasaksilla kalikoita pienemmistä oksista. Aina välillä uitiin. Aurinko oli utuisessa pilvessä aamupäivällä osan aikaa, joten helle ei vielä ollut tukala.


Tämän päivän ruoka oli kevyttä ja nopeaa: siikliä, rapumarinoitua silliä, timjami-hunajaporkkanoita, salaattia sekä hieman makkaraa ;=)


Osa puista odottaa vielä pinoamista. Haravoin pihan ja ihastelin avaruutta. Kiva, kun ilta-aurinkokin paistaa nyt terassille ja pihakeinuun. 

Pesin jossain vaiheessa auton ja torkuskelin varjossa. Kuvasin kirjosiepon poikasia, sillä kohta ovat niin suuria, että lähtevät pöntöstä. Olivat hauskoja kurkistelijoita! Laitan kuvia vaikka huomenna.

Puuhakas päivä ja paljon saatiin aikaiseksi. Jatkossa ehkä mattojen pesua, josta ymmärrän paljon enemmän kuin tämänpäiväisestä! ;>D

2 kommenttia:

Tita kirjoitti...

Nam, olisinpa ollut talkoissa...nauttikaa valosta ja kesästä!

pappilanmummo kirjoitti...

Kivaa valoisuutta. Aherrusta monenlaista.
Uiminen on nyt vihdoin mukavaa, kun vedet alkavat lämmetä.