sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Kesäasukkaiden sunnuntai


Mökkipitäjässämme vietettiin tänään kesäasukkaiden päivää. Aamulla oli messu, ja sen jälkeen kauniilla kirkkoniemellä ulkosalla hyvät kirkkokahvit, joita juodessa oli kiva tavata tuttuja. Juttelin kahden oppilaani isovanhempien kanssa, ja oli kiva kuulla sisarusten kesästä sekä lähettää heille terveiset. 


Kahvin jälkeen oli mahdollisuus tutustua läheiseen, vanhaan viljamakasiiniin. Minäkin kiipesin jyrkät ja vähän vaaralliset rappuset korkeuksiin. Ritarillisia miehiä oli varmuuden vuoksi auttamassa, mutta selvisin ihan omin voimin sekä ylös että alas.


Vanhaa makasiinin esineistöä oli näkyvillä, ja sitä innolla tutkittiin.


Näitä kuvia on kiva näyttää oppilaillekin syksyllä, kun tutustumme aiheeseen Pellolta pöytään. Ruisleivän leipomisesta minulla onkin hyvä kuvasarja jo valmiina viime kesästä.

Mielenkiintoinen "kuilu" oli seinien välissä varkaita varten. Makasiineissa oli kaksinkertaiset seinät, jotta viljaa ei saanut vippaskonsteilla ulos. 

Illalla oli vielä gospel-konsertti, johon osallistuin. Negrospirituaalien letkeä tunnelma sekä lauluryhmän että bändin taitava musisointi oli kiva lopetus mukavalle päivälle. 

2 kommenttia:

pappilanmummo kirjoitti...

Vanhoihin asioihin on hyvätutustua ja välittää niitä eteenpäin nykyajan lapsille.

Jaana kirjoitti...

Minusta on todella tärkeää kertoa oppilaille, miten ennen elettiin. Nuoret opettajat eivät ehkä ole samaa mieltä, kun niin monet velvoitteet kuormittavat koulupäivää. Tietotekniikasta, tunnetaidoista ym. huolimatta myös vanhat asiat - historia - on tärkeä tuntea.

"Jos ei tunne menneisyyttään, ei ole tulevaisuutta", on joku viisas sanonut.